in

De beste spiegelreflexcamera’s van 2019


29 december 2019, 08:21

De focus ligt bij veel fabrikanten tegenwoordig op de systeemcamera, maar desondanks worden er toch ook nog spiegelreflexcamera’s verkocht en gepresenteerd. Dit zijn de fijnste spiegelreflexcamera’s van 2019.

Voor in 2020 staan er een aantal interessante top-spiegelreflexcamera’s te wachten in de coulissen. De spiegelreflexcamera heeft dan ook nog altijd een grote aantrekkingskracht op serieuze en professionele gebruikers door de betrouwbaarheid, de vormfactor en het feit dat de accu’s nog steeds langer meegaan dan die van een doorsnee systeemcamera.

In 2019 zijn er niet veel nieuwe reflexcamera’s gepresenteerd, maar in dit artikel lees je over al bestaande en in 2019 gepresenteerde camera’s die op spiegelreflex-gebied interessant waren in dit jaar.

Canon EOS 90D

De Canon EOS 90D baarde opzien met zijn qua megapixels ruim bemeten APS-C-sensor. Maar liefst 32,5 zijn het er en daarmee is deze Canon (samen met systeemcamera-broertje EOS 6D Mark II) leidend in APS-C-land. Deze sensor is uitstekend berekend op zijn taak en levert mooie beelden af met een bruikbaar dynamisch bereik. Verder is de grip en ergonomie goed voor elkaar.

Pentax K1 II

De Pentax K1 II is de opvolger van de originele K1 waarmee Pentax een trouwe schare aan gebruikers na lange tijd weer een echt werkpaard gaf. De camera is betrouwbaar, gebouwd als een tank en levert mooie schone en grote beelden af dankzij de fullframe-sensor. Gezien de prijs is deze camera nog altijd een aantrekkelijk aanbod, al is de voorsprong die de camera bij introductie had nu hier en daar geslonken.

Nikon D850

De Nikon D850 blijft een fantastische camera. Veelzijdig, krachtig en goed gebouwd. Een echt werkpaard voor professionals die een grote resolutie nodig hebben en willen vertrouwen op hun spiegelreflex. Het dynamisch bereik van deze D850 is nog steeds indrukwekkend en enorm bruikbaar in de praktijk. Een groot arsenaal aan objectieven maakt de D850 een veelzijdig platform.

Canon EOS 250D

Deze EOS 250D vind je in het middensegment en biedt 4K-video, een fijne allround sensor en de vertrouwde Canon-ergonomie en grip in één degelijk gebouwd pakket. De geleverde beeldkwaliteit is prima en de beeldprocessor zorgt voor een snelle verwerking van je beelden. Gecombineerd met een fraai Canon-objectief is deze EOS 250D voor veel fotografen een uitstekende optie.

Nikon D500

De Nikon D500 is een topmodel spiegelreflex maar dan met een APS-C-sensor aan boord. De camera is snel, krachtig, veelzijdig en levert een uitstekende beeldkwaliteit af. De D500 is dan ook een uitstekende keuze als je top-prestaties nodig hebt, maar een fullframe-sensor niet nodig vindt. Daarnaast is er op objectieven-gebied een enorme keuze aan Nikon-objectieven voor deze D500.

Canon EOS 5D Mark IV

Deze EOS 5D Mark IV is voor vele (professionele) fotografen hun dagelijkse werkpaard en blijft ook in 2019 enorm aantrekkelijk door de combinatie van kracht, snelheid en resolutie. Voor zowel fotograaf als filmer is deze vierde 5D nog altijd in veel gevallen een camera die op elke foto- of video-situatie is voorbereid.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De populairste fotografie bestemmingen van 2019

Zo zet je een landschapsfoto om in zwart-wit