in

Canon Powershot G1 X Mark III – Krachtige APS-C sensor in compacte body16 oktober 2017, 11:53

Canon’s nieuwste toevoeging aan haar Powershot G-serie is de Canon Powershot G1 X Mark III. De camera is de opvolger van de G1 X Mark II en combineert de beeldkwaliteit van een Canon-EOS DSLR met de compacte vormgeving van een Powershot. De camera is uitgerust met Canon’s DIGIC 7-processor, een APS-C-sensor en een nieuw zoom-objectief.

Canon Powershot G1 X Mark III

Deze compacte, stof- en vochtvrije camera met DSLR-kwaliteit, maakt hem zowel geschikt voor actiefotografie als documentaire-achtige storytelling, met dezelfde sensor als in de EOS 80D en de mogelijkheid om te fotograferen binnen een ISO-reeks van 100 tot 25.600. Of het nu een scene met hoge contrasten betreft of juist het tegenovergestelde, de Powershot G1 X Mark III levert volgens Canon in beide gevallen een goede kwaliteit. Door de DIGIC 7-processor in combinatie met Auto Lighting Optimiser en Diffraction Correction, welke ook aanwezig is in de EOS-1D X Mark II, wordt gezorgd voor een scherpe beeldkwaliteit.

De nauwkeurige 3x optische zoom zorgt voor een 24 – 72 mm (35 mm equivalent) en een korte scherpstelafstand van slechts 10 mm, wat ideaal is voor portret- en macro-fotografen. De geringe scherptediepte is het resultaat van de combinatie van APS-C-sensor en een groot f/2.8 – 5.6 diafragma. Door het nieuwe objectief, welke is afgestemd op de sensor, worden volgens Canon ongewenste beeldartefacten, zoals overstraling, gereduceerd.

Daarnaast zorgt het objectief van de Canon Powershot G1 X Mark III voor een fraaie achtergrondonscherpte en een cirkelvormige ‘bokeh’. Door het gebruik van Dual Pixel CMOS AF stelt de camera binnen 0,09 seconde razendsnel scherp, wat perfect is om spontane momenten vast te leggen.

Tot slot is de Canon Powershot G1 X Mark III aan te passen aan je eigen gebruikswensen, door de ingebouwde Electronic Viewfinder (EVF). Voor de fotograaf die ook graag filmt, kun je in 1080p full HD 60p video’s maken.

Prijs en beschikbaarheid
De PowerShot G1 X Mark III heeft een adviesprijs van 1199,- euro en is vanaf november 2017 verkrijgbaar. Kijk op de website van Canon voor meer informatie.

Bestel de Canon Powershot G1 X Mark III hier:

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Julia’s Zoom.nl Vlog (4) – Met mijn camera de straat op!

Vallende sterren fotograferen, het kan de komende dagen!