in

Canon EOS R5 en 1D X mk III update – Firmware voor de toekomst


28 augustus 2020, 13:00

Canon heeft voor de EOS R5 een belangrijke firmware-update beschikbaar. Die update heeft primair betrekking op de temperatuurregeling. Ook voor de EOS-1D X Mark III is er nieuwe firmware.

EOS R5

Door diverse gebruikers van de EOS R5 werd een behoorlijke opwarming van de camera geconstateerd. Die potentiële oververhitting wordt nu ondervangen met firmware-update 1.1. Die zorgt ervoor dat de oververhittingsregeling bij gebruik van een extern beeldscherm of externe recorder niet meer uitschakelt. Bovendien verbetert de update de nauwkeurigheid van de weergave van de resterende opnameduur van een videofilm voor situaties waarin de camera vaak wordt in- en uitgeschakeld tussen het opnemen van opeenvolgende, korte scènes. Daardoor wordt de opnameduur van video’s in sommige situaties verlengd.

EOS -1D X Mark III

Firmware versie 1.2 voor de Canon 1D X Mark III verbetert de gezichts- en oogherkenning van de AF op grotere afstanden, de FTP connectiviteit en de Wi-Fi bij gebruik van de Canon EFT-E9 Wireless File Transmitter. Canon heeft bovendien de Browser Remote onderhanden genomen en een aantal AF-bugs opgelost bij gebruik van de normale zoeker. Behalve firmwareversie 1.1.0 voor de EOS R5 heeft Canon ook toekomstige updates in de steigers gezet. Die zijn vooral gericht op videofuncties. De EOS-1D X Mark III zal een Log 3 optie, een lagere bitrate-optie voor video-opnamen in 5,5K RAW en een lagere bitrate-optie voor video-opnamen in alle IPB-modi krijgen. De EOS R5 zal in de toekomst Log 3, een lagere bitrate-optie voor video-opnamen in 8K RAW en video-opnamen in alle IPB-modi krijgen, samen met een 119,88 fps optie voor Full HD (1080p) video.

Prijzen en beschikbaarheid

De firmware-update voor de EOS R5 én de toekomstige updates zijn te downloaden via de support-website van Canon.
www.canon.nl/support

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zo synchroniseer je bewerkingen op meerdere foto’s in Lightroom

Panasonic Lumix S5 – Fullframe allround