in

Canon G9X Mark II: Sneller en slimmer


13 januari 2017, 10:59

Canon heeft op de CES in Las Vegas een verbeterde versie van de G9X gepresenteerd: de PowerShot G9X Mark II.

Uiterlijk verschillende de twee niet echt maar onderhuids is er het een en ander aangepast. Zoals de continue opnamesnelheid, de stabiliser en de AF. De bewezen features van de vorige G9X zijn gewoon overgenomen, zoals het f/2-4.9 28-84mm zoomobjectief, het 3-inch touchscreen, de Wifi met NFC, de degelijke look en feel en de supercompacte vormgeving. De camera is qua technologie echter slimmer en sneller gemaakt.

1-Inch met nieuwe processor

In de G9X Mark II is de 1-inch 20,2 megapixel CMOS-beeldsensor van de Canon G 9X gekoppeld aan een nieuwe Digic 7 processor, die ook al in de G7X Mark II zat. Daardoor werkt de camera sneller en dat komt tot uiting in een vlottere AF-tracking en de mogelijkheid van een 8 bps burstfunctie voor RAW of jpeg-opnamen. Bovendien heeft Canon een verbeterde beeldstabilisatie ingebouwd die niet alleen trillingen in de lens detecteert maar ook gebruik maakt van de sensorinformatie. Dat noemt Canon Dual Sensing Image Stabilisation. Al met al serieuze verbeteringen van een toch al aantrekkelijke compactcamera.

Prijs en beschikbaarheid

De Canon G9X Mark II is vanaf februari leverbaar in zwart met zwarte bekleding of zilver met bruine bekleding en kost € 519,-.
www.canon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Panasonic Lumix GX800: Selfiemachine

Fotograferen in de kou – Zo ga je goed voorbereid op pad