in

Canon EOS 200D: Nieuwe instapper


29 juni 2017, 10:10

Canon introduceert de EOS 200D, een nieuwe 23-megapixel spiegelreflex-camera bijna aan de onderkant van het leveringsprogramma. Een echte instapper die de brug vormt tussen een compact of een smartphone en de wereld van de spiegelreflexfotografie.

Canon positioneert de EOS 200D boven de EOS 1300D maar net onder de 800D. In haar persbericht geeft ze exact aan waar het om draait: “De EOS 200D is ontworpen om de creativiteit en beeldkwaliteit van je foto’s naar een volgend niveau te tillen en is de perfecte camera voor enthousiaste smartphone-fotografen die op zoek zijn naar hun eerste spiegelreflex.” Een gebruiksvriendelijke spiegelreflex met wifi en bluetooth die koppelt aan je smartphone om films en foto’s gemakkelijk te kunnen delen met je vrienden. Perfect voor feesten, reizen en familiefotografie.

Nieuwe technologie

De EOS 200D is momenteel de lichtste EOS met een draai-en kantelbaar touchscreen waardoor de bediening van de EOS 200D lekker gemakkelijk is voor instappers. Toch zijn de specs beslist niet instap, want Canon heeft de camera volgestopt met nieuwe technologie, zoals Dual Pixel autofocus met maximaal 49 bruikbare scherpstelpunten en de DIGIC 7 beeldprocessor. Dankzij Dual Pixel AF kun je ook tijdens het HD-filmen perfect scherpstellen in liveview en de processor zorgt voor een razendsnelle werking van je camera. Sluitertijden van 30-1/4000 sec. en een belichtingscompensatie van +/- 5 stops, P-, S- ,A- en M-instelling en een karrenvracht aan creatieve programma’s zorgen ervoor dat je met de EOS 200D ook kunt doorgroeien in je fotografie.

Met de guided user interface op het variangle touchscreen helpt Canon je met het maken van de juiste foto. De interface helpt en leert je de juiste keuzes te maken voor je foto.

Prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS 200D kost € 609,99 als kit met standaard 18-55mm f/4-5.6 IS STM objectief en is leverbaar vanaf eind juli 2017. Er zijn drie uitvoeringen: zwart, zilver en zilver met een stijlvolle bruine handgreep.
www.canon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Splash in het water! 5 tips hoe je dat fotografeert

Meer dan verbeterd – Canon EOS 6D Mark II