in

Cameragadget: MagMod kit27 februari 2018, 14:50

Wanneer je toe bent aan een nieuwe stap in je fotografie, kan een reportageflitser die stap zijn. Hoewel je de kop van je flitser vaak kunt kantelen blijft een flits maar een flits. Leuker (en mooier) is het om je flitser te pimpen.

Met de accessoires van MagMod, een afkorting van magnetic modifiers, kun je ineens heel veel meer met je standaard reportageflitser doen. Het begint met een magnetisch, elastisch opzetstuk, dat je om het uiteinde van je flitser heen trekt. Het opzetstuk, genaamd MagGrip, zou op de meeste flitsers moeten passen. Hierin verwerkt zitten twee sterke magneten die je gebruikt om alle accessoires te bevestigen. Het slimme aan het systeem is dat je met één kit veel verschillende lightmodifiers kun inzetten. Doordat alle onderdelen van een soort siliconenrubber zijn gemaakt is alles erg degelijk. Volgens de website van MagMod kun je met je auto over het rubber heenrijden, mocht je dat willen.

In de basiskit vind je de MagGrid en de MagGel. Met de eerste richt je het licht tot een straal van 40 graden breed. Voeg je nog een tweede toe dan wordt de breedte van de straal zelfs nog smaller. De MagGel is een houder voor verschillende meegeleverde flitsergels. Dit zijn eigenlijk filters voor je flitser. Hiermee kun je kleureffecten toevoegen of kleurcorrecties toepassen in je foto. Standaard meegeleverd zijn een full CTO, wat staat voor color temperature orange , een 1/2 CTO en een 1/4 CTO, daarnaast een 1/2 Straw (geschikt voor huidtinten), een 1/2 Blue, een 1/2 Green, een 8x ND (grijsfilter) en een diffusor voor verspreiding van het licht. Je kunt met deze set dus met leuke kleureffecten spelen, door bijvoorbeeld achteraf de toegevoegde oranje tint weer te corrigeren en zo een blauwe lucht te creëren.
Een laatste accessoire in de basiskit is een Transmitter Band, waarmee je een flitser triggerset aan je flitser kunt monteren wanneer deze geen hotshoe aansluiting heeft bijvoorbeeld.

Buiten de Basis Kit is er ook de MagBounce, voor een gerichte zachte flits, en de MagSphere, voor aan heel zachte flits, verkrijgbaar, of de Snoot en Beam voor juist meer gericht, harder licht. En ook voor de gels zijn nog creatieve alternatieven te koop die het licht van je flits een bepaald motiefje meegeeft.

De MagMod Basic Kit kost je € 99,95. Niet goedkoop, maar je hebt wel een degelijk set modifiers waar je een hoop plezier mee kunt beleven.

meer informatie : www.magmod.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

nieuwe Zoom.nl app live

Cameragadget: Palette Gear