in

Cameragadget: double strap camerariem29 maart 2010, 17:34

Als fotograaf on the move wil je snel en effectief kunnen werken. Voor elke gelegenheid heb je daarom een aparte camera/lenscombinatie in je tas. Ben je het zat om die keer op keer te moeten opdiepen? Met de RS DR-1 Double Strap ben je, net als een echte cowboy, altijd schietklaar.

Tekst Mark Swarts.


$ 130,- / € 139,-, verkrijgbaar via www.blackrapid.com, www.cameraland.nl.

Een dagje uit met een camera aan de halsband levert al snel een stijve nek en schouders op. Gelukkig is er nu ook een alternatief voor pijnlijke en onhandige cameratuigjes. De Double Strap van Black Rapid is gemaakt van stevig en comfortabel leer. Door de goede gewichtsverdeling dankzij de dubbele riemen bungelen beide camera’s losjes, maar veilig, naast je lichaam. Je camera wordt bevestigd via de statiefaansluiting, en hangt op z’n kop met het objectief naar achteren. Ook bij zware camera’s zal er geen loden last op je schouders drukken. Hiervoor zorgen de zachte stootkussens, die tevens luchtdoorlatend zijn.

Bewegingsvrijheid

Het grote voordeel van de RS DR-1 is dat je volledige bewegingsvrijheid hebt. Je kunt er gewoon een jas overheen dragen, of een tas erbij op je rug. Daarnaast behoren klachten aan hand, pols of rug tot het verleden. Door de speciale constructie blijven de straps op hun plaats, zodat je camera’s geen vreemde slingers kunnen maken. Je fototoestel belandt bijvoorbeeld niet zomaar in een plas regenwater wanneer er moet worden gebukt. Met een stevige sluiting aan de voor- en bovenzijde hoef je evenmin bang te zijn voor over het trottoir stuiterende camera’s.
Nadelen zijn er uiteraard ook. Want apparatuur ter waarde van een paar duizend euro laat niemand graag op z’n heup hangen. Het risico op een botsing met iets of iemand is groot, zeker bij drukke evenementen. De één zal deze gordel een professionele oplossing vinden; voor een ander is dit misschien ‘over the top’. Je zult in ieder geval niet voor een toerist worden aangezien wanneer je gewapend met de Double Strap door de stad paradeert …

Dubbelloops

Het tuigje is ook te gebruiken om kleine accessoires in op te bergen, zoals een geheugenkaart of accu. Wel zit je met de Double Strap praktisch vast aan een koppel camera’s. Met eentje hangt de hele boel scheef, wat natuurlijk niet lekker werkt.
De RS DR-1 Double Strap van Black Rapid is voor bijna 140 euro te bestellen bij een enkele Nederlandse webwinkel, of voor 130 dollar (90 euro) via de officiële site van de leverancier. Op die laatste website vind je ook instructie- en promotiemateriaal.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Expertcursus: diagonaal-methode

Techniek: tilt- en shiftfotografie