in

Bezuinig hier niet op als je een camera koopt


8 mei 2019, 09:43

De aanschaf van een camera met eventueel een lens daarbij is een kostbare uitgave. Toch is het verstandig om nog een klein beetje extra in de buidel te tasten voor enkele accessoires die het leven met je nieuwe apparatuur gemakkelijker, handiger en veiliger maken. We laten je zien waarop je zeker niet zou moeten bezuinigen.

Het kopen van een nieuwe camera is een uitgave die je niet regelmatig doet. Vaak is zo’n camera ook erg kostbaar, zeker als je er ook nog een of meerdere nieuwe lenzen bij aanschaft. Het is verleidelijk daarbij niet meer geld dan strikt noodzakelijk uit te geven. Toch kan het lonen om nét dat beetje extra uit te geven aan accessoires en bescherming om ervoor te zorgen dat je zorgeloos op pad kunt met je nieuwe apparatuur.

SD-kaart of andere opslag

De opslag van al je dierbare foto’s is uiteraard een erg belangrijk punt om aandacht aan te besteden. SD-kaartjes zijn maar klein, maar zijn desondanks erg belangrijk. Zorg dus voor een goede en recente SD-kaart, zodat je foto’s goed en veilig zijn opgeslagen. Vergeet ook niet om je foto’s er regelmatig vanaf te halen en op een andere plek veilig op te slaan, want foto’s die jarenlang op een SD-kaart staan lopen het risico om verloren te gaan door onzorgvuldigheid of een technisch defect. Zorg thuis uiteraard ook voor een goede back-up.

Bescherming

Je apparatuur is vaak erg duur en je wilt graag voorkomen dat je camera of lens beschadigd raakt. Zorg daarom voor goede bescherming en schaf een goede tas aan waarin je camera veilig opgeborgen kan worden. Belangrijk is ook dat de tas fijn draagt, want er is maar weinig zo vervelend als een tas die je rugpijn of andere ongemakken geeft. Dit geldt zeker in het geval je vaak lange wandelingen maakt met je cameratas. Gelukkig zijn er op dat gebied ontzettend veel fraaie en goede opties te vinden.

Denk ook aan een fijne draagband of strap, zodat de camera veilig en comfortabel om je nek kan hangen. Een camera enkel in de hand houden werkt prima, maar brengt uiteraard risico met zich mee. Om je nek hangt je camera veilig én comfortabel. Een kleine (compact)camera kun je eventueel ook van een polsriem voorzien.

Andere accessoires

Denk ook aan de aanschaf van een extra accu als je camera veel power nodig heeft tijdens al je foto-avonturen. Het is een fijn idee om altijd genoeg accu-kracht bij je te hebben, zodat je nooit zonder power zit. Sommige camera’s kun je ook uitrusten met een batterijgrip voor extra grip, body-oppervlak en gemak bij verticaal fotograferen. In zo’n grip kun je vaak extra accu’s kwijt, waardoor je twee vliegen in één klap slaat. Vergeet tot slot ook niet om altijd een speciaal lensdoekje mee te nemen om vlekken van je frontlens te verwijderen en ervoor te zorgen dat je altijd een vrij en schoon zicht hebt.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nieuw Talent – shoots-by-georgina met Shaelynn

5 locaties voor de mooiste bosfoto’s!