Ook in macrofotografie kun je heel veel creativiteit kwijt! We geven je vier leuke tips om mee aan de slag te gaan.
Een zelfgemaakte macro-studio
In iedere hobbywinkel kun je doeken van canvas vinden, in verschillende formaten. Ze zijn natuurlijk bedoeld om op te schilderen, maar zijn ook de perfecte achter- en ondergrond om je eigen fotostudio van te bouwen! De doeken weerkaatsen namelijk het flitslicht op een mooie manier, zonder glimmende plekken te vormen. Knutsel hiermee zelf een kleine studio in elkaar en fotografeer allerlei voorwerpen op macroniveau!
Een bloem op een vaasje ziet er met een witte achtergrond kunstachtig uit!
Foto: watikziefotografie.zoom.nl
Klemmen en prikkers
Je kan die piepkleine macrowereld natuurlijk volledig inrichten zoals je zelf wilt. Zorg ervoor dat je altijd wat extra klemmen en prikkers in je tas meeneemt. Als je vervolgens onderweg mos, takken en bladeren verzamelt, kun je zowel je voorgrond als achtergrond extra aankleden. Dat levert mooie totaalbeelden op! Door een extra voorgrond te creƫren, krijg je ook meer diepte in je beeld.
Je kunt natuurlijk ook andere materialen, zoals in dit geval kralen, gebruiken in je foto.
Foto: kynofocus.zoom.nl
Kleurenfilters voor je flitslicht
Een knallende achtergrond geeft extra dynamiek aan je macrofoto.
Foto: jeannew.zoom.nl
Een polarisatiefilter
Met een polarisatiefilter verminder je eenvoudig de schitteringen die in je foto kunnen optreden. Denk aan reflecterende regendruppels of, zoals hieronder het geval is, de schittering op het water. Je schroeft het filter op je objectief, waarna je deze kan draaien om de mate van polarisatie aan te passen. Je kunt het filter ook gebruiken om je kleuren wat meer te verzadigen en om reflecties te versterken. Dat is vooral handig bij foto’s rond de vijver!
Foto: hmeeuwes.zoom.nl