in

Zet je Nikon lens op je Sony (E-mount) camera


22 november 2016, 15:31

Fotodiox presenteert een AF-adapter voor Nikon objectieven waarbij de volledige functionaliteit van zowel de camera als het objectief behouden blijft. Erg aantrekkelijk voor Nikonians die ook wel eens een compacte systeemcamera ter hand willen nemen!

Fotodiox Fusion Smart AF Nikon-Sony adapter

Ander glas dan origineel op je Sony Alpha CSC-camera zetten is populair omdat je met een adapter heel simpel allerlei leuke en hoogwaardige objectieven kunt aankoppelen, van klassiekers als een Zeiss 85mm f/1.4 tot en met snelle AF-objectieven van Canon.

Volledig functionerende Nikon objectieven

Met de nieuwe Fotodiox Fusion Smart AF Nikon-Sony adapter zet je nu ook moeiteloos Nikon AF-i en AF-S G-objectieven op een Sony systeemcamera met E-mount. Daarbij blijft de AF gewoon werken en heb je ook de beschikking over alle P, S, A en M belichtingsfuncties. Bovendien werkt in Nikon VR-objectieven ook de stabilisatie zoals het hoort en wordt alle exif-info doorgegeven. Oudere Nikon AF-D en manual focus objectieven zijn eveneens bruikbaar, maar dan zijn de functies beperkter en is er geen autofocus mogelijk.
Zelf meldt Fotodiox dat je het beste een modernere Sony Alpha systeemcamera zoals een A7RII of een A6500 met fasedetectie-AF kunt gebruiken om het maximale uit je autofocus te halen qua snelheid. Op camera’s met alleen contrastdetectie werkt alles wat trager.

Prijs en beschikbaarheid

De Fotodiox Fusion Smart AF Nikon-Sony adapter kost online $369,95.
www.fotodioxpro.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Panasonic Lumix LX15

Samyang 14mm en Voigtlander 15mm voor Sony A7-serie getest