in

Vijf tips voor het fotograferen van paddenstoelen in de herfst


4 oktober 2016, 10:10

De herfst is officieel begonnen en dat betekent: bossen vol warme kleuren, kastanjes en een overvloed aan paddenstoelen! Met deze vijf tips maak je de mooiste foto’s!

Cursus paddenstoelenfotografie

Ter ere van het 1 jarig bestaan van de Zoom Academy geven wij een gratis cursus Paddenstoelenfotografie weg. De cursus is te activeren via de actiecode: herfst en vind je hier. Let op deze code is beperkt geldig.

1. Vast brandpunt

Gebruik een lichtsterk macro-objectief met een vast brandpunt. Een goedkope oplossing is bijvoorbeeld de 50MM F1.8. Hiermee krijg je gegarandeerd een prachtige onscherpe achtergrond (bokeh) en staat de paddenstoel er vlijmscherp op. Daarnaast dwingt een vast brandpunt je om goed na te denken over de compositie en het perspectief, aangezien je zelf dichterbij of verder weg moet gaan staan om van compositie te veranderen.

Apo

Belton

2. Vies worden

Het kan in de herfst nogal vochtig en vies worden op de grond en de mooiste foto’s van paddenstoelen maak je nou eenmaal vanaf een laag perspectief. Neem daarom een kleedje of vuilniszak mee om op te zitten.

P9

3. Macro

Paddenstoelen zijn ideaal om te oefenen met macro fotografie. Ze lopen of vliegen namelijk niet weg en dus heb je alle tijd om vanaf een statief met verschillende instellingen op je camera te oefenen. Lees hier nog eens onze vijf tips voor macro fotografie.

Janet74

4. Compositie

Probeer te varieren met verschillende composities en hoeken. Je kunt de hele paddenstoel op beeld nemen of juist alleen de zwam. Kijk ook eens naar alleen de steel of de onderkant van de zwam!

Kleijtje

5. Omstandigheden

Ga op verschillende tijden van de dag op pad. Het zogeheten gouden uur zorgt vaak voor de mooiste (gouden) herfsttinten, waarbij ook de soms felle kleuren goed naar voren komen. Gebruik daarbij ook de kleuren van het bos, het zonlicht of juist de schemer van de avond. Blijf vooral spelen met de verschillende omstandigheden die zich voordoen.

Mgtf

Deez66

Meer leerzame fotografie-artikelen lezen?

Abonneer je dan nu op de Zoom.nl Nieuwsbrief.
Je ontvangt dan iedere week een nieuwsbrief vol met leerzame cursussen, tips en inspiratie gratis in je mailbox.
Ga snel naar:
www.zoom.nl/nieuwsbrief

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Canon Eos 5D mark IV

Adobe lanceert Photoshop Elements 15 en Premiere Elements 15