in

Verslag van de Macrofotografie Zoomdag op 4 augustus in Ede5 oktober 2018, 22:00

Op 4 augustus vond er een bij de natuurtuin Ginkelse heide weer een Zoomdag plaats, met als thema, macrofotografie!

Een warme maar gezellige dag

Vanwege de warmte begonnen we onze dag om half zeven s’ochtends, de temperatuur was nog aangenaam koel. Na een kop koffie met koek gingen we aan de slag. De natuurtuin staat bekend om zijn normaal veel aanwezige vlindersoorten, door de droogte, was het aan bod wat minder, maar nog genoeg te vinden om ons grondig uit te leven.

Behalve fotograferen is het ook de gezelligheid die zo’n dag als deze een succes maakt. We hebben elkaar leren kennen door Zoom en in de loop van de jaren al heel wat keren samen opgetrokken. Daardoor hebben we ook veel van elkaar geleerd. Het is dan ook altijd fijn als er mensen komen die nog niet zo lang fotograferen want het is fijn de opgedane kennis door te geven.’

In de loop van de ochtend begonnen de eerste mooie plaatjes te voorschijn te komen. Een mooie vlinder foto, de fraaie pyama wantjes die verstopt zaten op de wilde peen, een wespspin en sfeervolle en kleurige bloemen plaatjes. Er zijn ook mooie foto’s gemaakt op de naast gelegen ginkelse heide die ondanks de droogte toch hier en daar wat paars was. Het waren zachte sfeervolle opnames van de heide plantjes en wat daar zoal op leeft.

De temperatuur begon inmiddels aardig op te lopen, wat resulteerde in een pauze in de schaduw, met (alweer) koffie, bijkletsen, elkaars schermpjes bekijken en langdurige gesprekken over instellingen, diafragma’s , tips en tricks en zaken die niks met de camera te maken hebben.

Een genoegelijk gebeuren

Een van de Zoomers had wandelende takken meegenomen. Wonderlijke wezentjes die zich zeer lenen voor macrofotografie, daar werd dan ook volop gebruik van gemaakt en heeft bijzondere plaatjes opgeleverd.

Begin van de middag werd het echt te warm en anders dan andere jaren zijn we wat vroeger opgehouden. Na nog een gezellig samenzijn op het terras van het natuurcentrum , toog iedereen moe maar voldaan weer naar huis.
Het was een geslaagde dag.

De foto’s van deze dag zijn op Zoom.nl te vinden in de groep Zoomdag Ede 2018. Neem gerust een kijkje.

Als je het leuk vind om ook eens een zoom dag mee te maken hou dan Zoom in de gaten deze dagen worden meestal aangekondigd op de site en zijn ook te vinden in de agenda.

Hanny Bosveld (dylano)
Lia Hulsbeek (hulsman)

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Prime lenzen deel 1: de 50mm

Een watermerk in je foto, doen of niet?