in ,

Top 10 locaties in Nederland voor een dagje uit + fotografie

Eline Sips

De zomerperiode komt er aan, met veel vrije dagen. Ben je nog op zoek naar een dagje uit, waarbij je ook nog eens leuke foto’s kan maken? Misschien zit er dan iets voor jou in deze top 10!

Wil je ook leren nabewerken in Lightroom? Bekijk dan onze Cursus Lightroom voor gevorderden (boek & online cursus)

De Orchideeënhoeve in Luttelgeest

In de Orchideeënhoeve zijn er niet alleen prachtige bloemen en planten, maar ook ontzettend veel dieren en insecten te fotograferen. De dieren zijn overigens ook nog goed gewend aan de bezoekers, waardoor ze niet schrikachtig zijn en je ze gemakkelijk kan benaderen. Een enorm tele-objectief is dus niet eens noodzakelijk! Neem je macrolens mee en neem vooral lekker de tijd, om alles op je gemak vast te leggen.

geuvert

De Nederlandse dierentuinen

De dierentuinen in ons land zijn van ongekend hoog niveau. Dat wil niet alleen zeggen dat de dieren goed verzorgd worden, maar ook dat de aankleding en verzorging van het park in uitstekende staat verkeert. Perfect dus, om dieren niet te saai in een lege kooi of kaal verblijf te fotograferen. In vrijwel iedere provincie is een dierentuin te vinden, maar overweeg ook zeker om eens wat verder te rijden en een nieuwe locatie op te zoeken!

De Posbank, Veluwe

De Posbank is misschien wel de bekendste plek in ons land om landschapsfoto’s te maken. Vooral heel vroeg in de morgen, met veel mistbanken levert dit natuurgebied mystieke plaatjes op. Het hele jaar door kan je deze locatie bezoeken en zelf ervaren hoe de natuur verandert. Vanaf half augustus begint de heide er te bloeien, waardoor het landschap nog net iets mooier wordt.

mariovisser

Bezoek eens een vogelkijkhut

Via deze website kan je door heel het land vogelkijkhutten vinden. Je kan precies terugvinden welke vogelsoorten er regelmatig te vinden zijn en in welke periode je de hut het beste kan bezoeken. Super handig, voor mensen die graag dieren in het wild fotograferen!

Wil je meer leren over het fotograferen van vogels? Lees dan hier onze basiscursus!

De Nederlandse racecircuits

Wil je juist de actie opzoeken? Overweeg dan een dagje naar een van de Nederlandse race circuits te gaan! De meest bekende zijn de circuits van Zandvoort en Assen, maar ook in o.a. Venray en Valkenswaard wordt er nog regelmatig geracet. Plan je bezoek zorgvuldig, zodat je weet wat voor activiteiten je allemaal kan vastleggen.

henkbouwhuis

Industriële locaties

Wil je toch meer die industriële look in je foto’s toevoegen? In Nederland zijn er ontzettend veel opengestelde terreinen die vol staan met graffiti en grote fabriekspanden. Overweeg eens een bezoekje aan de NDSM-werf in Amsterdam Noord, de Spoorzone in Tilburg of de leerfabriek in Oisterwijk!

Vogelpark Avifauna

Bij Alphen aan den Rijn vind je Vogelpark Avifauna. Je kan het een beetje vergelijken met de Orchideeënhoeve. Niet alleen kan je hier (vanzelfsprekend) ontzettend veel prachtige vogels en andere dieren fotograferen, de hallen zijn namelijk ook gevuld met een flinke hoeveelheid planten, die enorm geschikt zijn voor macrofotografie! Ook als het regent, is het hier altijd aangenaam fotograferen.

pmpamsterdam

Straatfotografie bij jou in de buurt

Als de rest van de familie gaat winkelen, dan kan jij prima met je camera door de stad slenteren. Ga op zoek naar mooie en spontane momenten en wees creatief in de manier waarop je deze vastlegt. In principe kan je straatfotografie overal toepassen, maar steden zoals Deventer, Maastricht en Leiden zijn ook nog eens leuk om te winkelen en vormen een prachtig decor!

Leer meer over straatfotografie dankzij deze handige tips!

De Kampina

Een minder bekend natuurgebied om prachtig te wandelen en te fotograferen, is de Kampina tussen Boxtel en Oisterwijk (Noord Brabant). Het natuurgebied biedt een prachtige diversiteit aan natuur, met heide, vennen, beekjes en mooie stukken bos. Er zijn ontzettend veel dieren en insecten te vinden, zoals reeën, veel vogelsoorten en af en toe zelfs de zwarte ooievaar.

manja

Architectuur in Rotterdam

De omgeving van Rotterdam Blaak is perfect om te experimenteren met het fotograferen van Architectuur. Natuurlijk kan je het water opzoeken en de Kop van Zuid fotograferen in combinatie met de Erasmusbrug, maar vergeet ook zeker niet de Markthal, de kubuswoningen en het gebouw van Holland Amerika Lijn.

dutchone

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Creatieve fotografie: timelapse

Fotodokter: SD-kaartje herstellen van een beschadigd geheugenkaartje