in

Sony Alpha 7 IV – Zoom.nl Preview

De nieuwe Sony Alpha 7 IV is de fors verbeterde opvolger van de Alpha 7 III. Sony heeft onder andere een splinternieuwe fullframe sensor ingebouwd en daarnaast de AF onder handen genomen.

22 Megapixels

De Sony Alpha 7 IV heeft een nieuw ontwikkelde, backlit Exmor R cmos-beeldsensor gekregen met een resolutie van 33 megapixels, wat een forse verhoging is ten opzichte van zijn 24 megapixel voorganger. In combinatie met de nieuwste BIONZ XR-processor, de verbeterde filmmogelijkheden en de AF-functies van de Alpha I levert dit een snelle en capabele camera op voor allround gebruik. Het ruime ISO-bereik (uit te breiden tot ISO 50-204.800), een IBIS-stabilisatiesysteem tot 5,5 stops en een dynamisch bereik van 15 stops bieden uitgebreide mogelijkheden onder alle lichtomstandigheden. 

Autofocus

De processor is afkomstig uit de Alpha 1 en zorgt volgens Sony voor een razendsnelle AF en een continue opnamesnelheid tot 10 bps mét AF/AE-tracking. Dankzij het lekker grote buffergeheugen heb je daar ook echt wat aan. De camera is uitgerust met Real-Time Tracking en heeft 759 fasedetectie AF punten. Dit AF-systeem dekt ongeveer 94% van het beeld, waardoor je altijd je onderwerp in focus kunt houden. Bovendien kan de Real-Time Eye AF nu voor het eerst de ogen van vogels en dieren volgen voor foto én video. De detectienauwkeurigheid voor menselijke gezichten en ogen is eveneens ongeveer 30% verbeterd.

Filmen

Sony heeft de Alpha 7 IV uitgerust met “professionele technologie uit de filmindustrie” om videofilmers nog beter te kunnen bedienen. Zo is S-Cinetone overgenomen van Sony’s Cinema Line-camera’s. De camera kan filmbeelden van hoge kwaliteit produceren in 4K 60p in Super 35mm en 4K 30p-opnamen met 7K-oversampling in fullframemodus. Ook is S-Log 3 beschikbaar voor maximale flexibiliteit in kleurgradatie. De nieuwe camera heeft 10-bits diepte en 4:2:2 kleurensampling voor natuurlijke overgangen, XAVC S-I intraframecodering voor efficiëntere bewerkingsworkflows en XAVC HS voor een dubbele compressie-efficiëntie.

Zoom.nl Preview

Alles wat je nog meer wilt weten over de nieuwe Alpha 7 IV wordt uitgelegd door hoofdredacteur Maarten Jacobi en redacteur Michelle Ruwen in het volgende filmpje! 

Nieuwe flitsers

Voor de nieuwe Alpha zijn ook direct twee nieuwe flitsers beschikbaar: de HVL-F46RM en de HVL-F60RM2. De HVL-F60RM2 heeft richtgetal 60 en een zoombereik van 20-200mm en de HVL-F46RM heeft richtgetal 46 en een zoombereik van 24-105mm. Beide flitsers beloven uitstekende prestaties bij continu-opnamen: tot 200 opnamen bij 10 bps voor de HVL-F46RM en 60 opnamen voor de HVL-F60RM2.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Alpha 7 IV kost € 2.800,- (body) en is vanaf december 2021 leverbaar. De kit met 28-70 objectief kost € 3.000,-.

www.sony.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Vogels fotograferen in de lucht: deze instellingen moet je weten

Werken met Photoshop: Kleurzweem verwijderen (deel 2)