in

Ricoh WG-80

Ricoh presenteert met de WG-80 een nieuwe digitale compactcamera voor onderwaterfotografie tot 14 meter diepte. De camera heeft ten opzichte van zijn voorgangers een nieuw uiterlijk en meer bedieningsgemak.

Duikers en buitensporters zullen blij zijn met de nieuwe Ricoh WG-80, want dit robuuste cameraatje heeft een 16 Megapixel cmos-sensor, een 28-140mm zoombereik (in vergelijking met fullframe) en een degelijke bodyconstructie die maximaal 2 uur waterdicht is tot een diepte van 14 meter. Daarnaast is de camera ook bestand tegen temperaturen tot -10°C, schokbestendig voor een val tot 1,6 meter en drukbestendig tot 100 kilo. Ideaal voor het betere buitensporten!

Macrofunctie

Ricoh heeft voor dichtbij-opnamen een macro-optie ingebouwd met een digitale microscoopfunctie die vanaf 1 cm afstand werkt. Zes LED-lampjes met variabele lichtintensiteit zorgen daarbij voor voldoende licht en kunnen tevens gebruikt worden voor de selfie-modus. Dankzij het grote 2,7-inch display achterop heb je een goed overzicht, zowel van je compositie als van de vele cameramenu’s. Ricoh heeft het display namelijk voorzien van een coating die reflecties tegengaat, waardoor het ook bij fel licht afleesbaar is. Je kunt met de WG-80 fotograferen én Full HD filmen, ook bij slecht licht want de ISO-waarden lopen tot ISO 1600. 25 verschillende opnameprogramma’s zorgen ervoor dat voor iedere situatie de juiste functie beschikbaar is.

Prijs en beschikbaarheid

De Ricoh WG-80 is vanaf eind mei leverbaar vanaf € 329,99.

www.ricoh.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Selecties verfijnen en combineren in Lightroom met de verschillende maskers

Fotografie Dilemma: fullframe of crop sensor?