in

Review Black Eye Tele 3X smartphone telelenzen


16 januari 2019, 10:16

Gebruik je voornamelijk je smartphone om te fotograferen en ben je niet tevreden over de zoomfunctie? Dan moet je de Black Eye Tele 3X opzetlens eens proberen.

Opzetlens met wasknijperallures

Drie vrienden met een passie voor snow- en skateboarden richtten in 2013 Black Eye op om goede fotografie toegankelijker te maken. Het resultaat? Een reeks smartphone opzetlenzen waarvan het design van de clipper wat wegheeft van een skateboard. In het gamma zit onder andere een Full-Frame Fisheye lens, een Wide Angle objectief en Macro 20x lens. Wij gingen aan de slag met de Tele 3X lens, een objectief met een hoek van 39° dat alles 3x dichterbij haalt. Wil jij meer uit je smartphone fotografie halen? Lees ook deze 7 handige tips.

Het objectief haalt alles 3x dichterbij.

Robuuste lens

In de doos vind je een zwarte metalen knijper in de vorm van een skateboard, de Tele 3X lens, een plastic lensdopje, een microvezeldoekje en opbergzakje. De lens is voorzien van schroefdraad zodat je ‘m heel eenvoudig op de lens kunt bevestigen. Dat is voornamelijk handig als je meerdere lenzen zou aanschaffen. Dan hoef je niet alle clips mee te nemen en kun je eenvoudig tussen twee objectieven switchen. Om je smartphone niet te beschadigen is de clip aan de binnenzijde afgewerkt met rubber. De lens zelf heeft een metalen behuizing en voelt robuust aan.

Over het design is goed nagedacht. Het idee van de wasknijper maakt dat je de lens zowel voor de camera vooraan als achteraan kunt gebruiken. Je hoesje mag zelfs gewoon blijven zitten. Daarnaast is de clip ook toestelonafhankelijk. Koop je binnenkort een nieuwe smartphone, dan kun je de Black Eye Tele 3X lens blijven gebruiken.

De clip heeft wel wat van een wasknijper en is daarom heel eenvoudig te bevestigen.

Scherpe resultaten

Het bevestigen van de clip neemt welgeteld één seconde in beslag. Vervolgens open je simpelweg je favoriete camera-app en je kunt aan de slag. De resultaten zijn scherp, de kleuren ogen natuurlijk. Van ongewenste reflecties of beeldvervorming is dankzij het dubbel gecoat glas geen sprake.

Geef toe, het is een beetje een vreemd zicht om met zo’n mini-skateboard op je telefoon te fotograferen.

Conclusie

De Black Eye Tele 3X past op nagenoeg elke smartphone en is vervaardigd uit kwalitatieve materialen. Zowel de lens als de clipper voelen robuust aan en de resultaten van de lens zijn prima. Alleen het prijskaartje valt wat tegen. 99,95 euro vinden wij te veel voor een impulsaankoop. Dat bedrag valt enkel te verantwoorden als je de lens écht vaak gaat gebruiken.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Nikon Z 7

Sony A6400 aangekondigd – Technologie uit de A9 en kunstmatige intelligentie