in

QUIZ: wat weet jij van belichting

Een quiz is eigenlijk altijd wel leuk om te doen, het is immers grappig om je kennis eens goed te testen. Belichting is iets waar je niet omheen kunt in de fotografie. Je belichting moet goed zijn, anders kan de rest van je foto het wel vergeten. Dat komt omdat zo veel aspecten in de fotografie te maken hebben met die belichting. Je moet dus wel wat weten over belichting. Om jouw kennis hierover een beetje te testen, hebben we een korte quiz voor je samengesteld.

Wij van Zoom.nl proberen jou, als fotografie platform, iedere dag wat bij te leren over fotografie. Dat doen we door handige content en makkelijke tips te plaatsen. Daarbij kun je cursussen over een heleboel onderwerpen bij ons volgen. Wij zijn wel benieuwd hoeveel van die informatie je in je op hebt genomen en om dat te testen, hebben we een kleine quiz voor je opgesteld. We hebben ervoor gezorgd dat moeilijke en makkelijke vragen elkaar afwisselen. Wees dus niet bang om mee te doen! Ben je benieuwd naar de andere quizzen die we hebben gemaakt? Die kun je hier vinden.

Nog gauw wat leren over belichting?

Zoom.nl is er in de eerste plaats natuurlijk om je iets te leren. Misschien wil je je kennis over belichting nog graag gauw wat opfrissen. Om je daarbij te helpen hebben we een kort lijstje met wat handige artikelen voor je opgesteld. Let wel op, dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat alle antwoorden van de quiz ook in die artikelen te vinden zijn.

Doe de quiz over belichting!

Hieronder kun je de quiz over belichting vinden die we voor je hebben gemaakt. Als met de quiz begint, vul je eerst je naam in. Dat hoeft natuurlijk niet je echte naam te zijn als je dat niet fijn vind. Heb je je naam ingevuld, dan klik je op ‘Doe nu mee’, waarna je nog een keertje op ‘Volgende’ kunt klikken. Als je dat gedaan hebt, kun je ook nog een avatar kiezen, dat is een icoontje dat voor je naam komt te staan in de eindresultaten. Ben je hiermee klaar, dan klik je op ‘Doe mee’, waarna de quiz begint. Het kan zijn dat je bij een aantal vragen moet scrollen, houd daar dus rekening mee.

Voor alle vragen waar je een goed antwoord op geeft, krijg je punten, maar het draait ook om snelheid. Geef je dus een goed antwoord, maar doe je er erg lang over, dan krijg je minder punten dan wanneer je erg snel een goed antwoord invult. Aan het eind van de quiz krijg je een scorelijst te zien. Je kunt daarop vervolgens zie hoe goed jij het hebt gedaan, wat je totaal aantal punten is en wie er in de top drie staan. Je kunt niks winnen met deze quiz, maar het is natuurlijk wel erg leuk om je kennis met die van anderen te vergelijken! Daarbij geven wij je toestemming om lekker op te scheppen bij vrienden en familie als je in de top drie komt te staan 😉

Inspiratie over belichting nodig?

Ben je nog op zoek naar wat inspiratie om belichting op een interessante manier in je foto te gebruiken? Wij stelden daarom de galerij Bijzondere Belichting voor je samen. Hier kun je misschien wat leuke projecten uit halen. Klik op de foto hieronder, of op de galerijtitel om naar de galerij te gaan!

belichting

Klik op de foto om naar de galerij te gaan


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zoom.nl magazine editie 9 2022 is uit!

Lightpainting gefotografeerd? Zo bewerk je je foto’s in Lightroom