in

Op reis? Denk aan deze accessoires!13 juni 2017, 13:42

Er zijn talloze fotografieaccessoires op de markt, maar deze neem je niet allemaal mee wanneer je op reis gaat. Wat zijn nou de handigste accessoires om mee te nemen als fotograaf?

Met reizen is het fijn als je geen kilo’s aan spullen mee hoeft te dragen. Als fotograaf heb je, naast je camera, eigenlijk maar een aantal basis-accessoires nodig om mee te nemen!

Accu of batterij
Met een lege accu of lege batterijen komen te zitten op het moment dat je wilt gaan fotograferen in het buitenland is natuurlijk een zaak om te voorkomen. Zorg ervoor dat je altijd opgeladen accu’s of batterijen bij je hebt. Ook handig om mee te nemen is een wereldstekker, want jouw accu-oplader moet natuurlijk wel in elk stopcontact kunnen.

Merel-Schoneveld

Geheugen
Het laatste wat je wilt op reis is een volle geheugenkaart en géén extra geheugen op zak hebben. Neem dus vooral extra geheugenkaartjes mee van klein formaat. De gebruikelijke SD-kaartjes zijn zo plat en klein dat je er hier gerust een paar van in je tas kunt doen. Ga van tevoren na hoeveel foto’s (in jpg of raw-formaat) jouw geheugenkaartjes kunnen hebben, zodat je zelf ongeveer weet hoeveel geheugen je mee moet nemen.

BasPrins87

Polarisatiefilter
Je gaat op reis vaak naar landen gaat waar de zon volop schijnt en dit kan bij het fotograferen soms nogal een uitdaging zijn. Naast een zonneklep op je camera is een polarisatiefilter dus handig om bij je te hebben. Een polarisatiefilter neemt reflecties in bijvoorbeeld water weg en zorgt ervoor dat de lucht die je fotografeert minder wit uitslaat.

lbfoot

Camerariem
Je moet op reis al veel meedragen, dus zorg er dan voor dat je jouw camera om de nek of schouder kunt hangen. Hierdoor heb je de handen ook vrij om andere dingen te doen, maar heb je je camera wel snel bij de hand! Je kunt hier kiezen voor een gewone camerariem voor om je nek, een shoulderstrap of misschien gaat je voorkeur uit naar een heup-holster.

Melien

Bescherming en onderhoud
Zorg voor een cameratas of hoes voor de bescherming van je camera. Ben je even onderweg of niet aan het fotograferen, dan is het handig dat je camera veilig en beschermd opgeborgen is. Ook gedurende de heen- of terugreis is je apparatuur dan verzekerd van beveiliging, bijvoorbeeld in het vliegtuig. Neem je een cameratas mee? Stop er dan ook wat lensdoekjes of kleine schoonmaakmiddelen in! Ook op reis is het van belang dat je jouw apparatuur schoonhoudt! Ook in het buitenland zal je misschien op een strand komen, in de regen staan of je lenzen verwisselen (die je graag schoon wilt houden).

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

5 manieren om sluitertijd creatief te gebruiken

Licht en compact – Samyang AF 35mm F/2.8 FE