in

Leica CL: Klassieke mirrorless


25 januari 2018, 11:25

De Leica CL is de nieuwste camera in de APS-C L-mount mirrorless modellenserie van Leica. De CL heeft zeer compacte afmetingen, een sobere, klassieke vormgeving met duidelijke bedieningsknoppen en een 24 megapixel beeldsensor.

De naam van de nieuwe CL lijkt een retro-hint te zijn naar de analoge CL meetzoeker uit de jaren ’70 maar behalve compactheid hebben deze twee niets met elkaar te maken. Op de Leica website wordt wel de link gelegd met de klassieke schroef-Leica’s dus een beetje retro is-ie wel… Technisch is de nieuwe Leica CL gebaseerd op de Leica TL2 en daarom zit er een 24 megapixel sensor in, heeft de CL de Maestro II processor en kan de camera 4K filmen. Ook is het touchscreen achterop overgenomen van de TL2, net als wifi.


Elektronische zoeker

De wezenlijke verschillen met de TL2 zitten hem in de “Eye-Res” elektronische zoeker en in de bediening. De elektronische zoeker heeft een resolutie van 2,36MP en een refresh rate die sneller zou zijn dan de reactiesnelheid van een menselijk oog, wat betekent dat er dus nooit meer zoekervertraging kan optreden en je een natuurlijk real life beeld hebt. Qua bediening is er het touchscreen, maar ook de twee grote draaiknoppen bovenop hebben extra functionaliteit gekregen door het venster er tussenin, waar sluitertijd- en diafragma getoond worden. Last but not least is ook de flitsschoen wel handig als je wat extra licht wenst.

De Leica CL is verkrijgbaar voor € 2.530,- (body) in zwart en zilver.

www.transcontinenta.nl
www.leica.de


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Sony Cybershot DSC-RX0

LensBaby Macro Filter Kit