in

Fujifilm GFX100 met ‘Pixel Shift Multi-shot’ – Ultrahoge resolutie


25 november 2020, 08:49

Fujifilm heeft versie 3.0 firmware voor de GFX100 gelanceerd. Deze firmware omvat een splinternieuwe mogelijkheid die niet eerder beschikbaar was voor deze middenformaatcamera: Pixel Shift Multi-shot.

Met Pixel Shift Multi-shot kun je nu ultrahoge resolutie foto’s maken tot maar liefst 400 megapixels. Fujifilm combineert daarvoor de 102 megapixel sensor en het IBIS beeldstabilisatiesysteem. De beeldsensor wordt telkens één pixel opgeschoven waarna de definitieve beeldinformatie wordt samengesteld uit 16 verschillende RAW opnames. Die kun je vervolgens met de eveneens nieuwe Fujifilm ‘Pixel Shift Combiner’ software verwerken tot een enkele opname die bestaat uit 400 megapixels. De output van dit beeld is een DNG RAW opname die je vervolgens verder kan bewerken met een RAW-converter.

Tethered shooting

De nieuwe Pixel Shift Multi-shot-functionaliteit kan ook gebruikt worden bij tethered shooting en Fujifilm ziet met name toepassingen voor fine-art-fotografie en reproductie- en archiefdoeleinden, zoals bijvoorbeeld het digitaliseren van schilderijen. Doordat er één pixel per keer verschoven wordt, heeft het beeld namelijk een zeer fijne detaillering en behoud het een uitermate natuurgetrouwe kleurechtheid, aldus Fujifilm.

Prijs en beschikbaarheid

De firmware-update voor de Fujifilm GFX100 is gratis te downloaden via de website van Fujifilm.
www.fujifilm.eu/.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zo creëer je een onscherpe achtergrond

Thuisopdracht 7: Het Perfecte Plaatje