in

Fotografie bucketlist – Deze locaties moet je gefotografeerd hebben!


6 maart 2018, 12:00

Heb je soms geen inspiratie om te gaan fotograferen? Pak dan deze lijst erbij en bezoek deze prachtige fotogenieke locaties in Nederland en België, die je zeker eens gefotografeerd moet hebben!

Amsterdamse Waterleidingduinen

Een overvloed aan herten en vossen vind je in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De dieren zijn zodanig gewend aan bezoekers, dat ze een stuk minder schuw zijn dan in andere natuurgebieden. Daarnaast is ook het landschap van de AWD erg mooi, vol heidevelden en watertjes.

robsmit

dickvanduijn

Nationaal Park de Meinweg bij Roermond

De Meinweg bestaat uit een terrassenlandschap met een aantal prachtige eiken. Stille vennetjes en uitgestrekte heidenvelden geven het gebied haar unieke karakter.

jhekkie

Het Hallerbos (Vlaams Gewest)

Tussen eind april en half mei wordt de bodem van het Hallerbos volledig gevuld door wilde Hyacinten. Dat zorgt voor een prachtig contrast, tussen een paarse bodem en de frisgroene bladeren aan de bomen.

riabloemendaal

De Reitdiephaven in Groningen

Het is ongetwijfeld een van de meest gefotografeerde plekken die we tegenkomen op Zoom.nl, maar dat is ook met een reden! Door de prachtige weerspiegeling, hebben de weersomstandigheden extra invloed op je foto’s. Een indrukwekkende wolkenlucht wordt namelijk net zo indrukwekkend gereflecteerd in het water van de haven. Wil je oefenen met symmetrie en reflecties, dan mag de Reitdiephaven zeker niet op je lijst ontbreken!

rkphotography

Dark Sky park – Terschelling

Dit is de donkerste plek van Nederland. In augustus is de Melkweg vanuit Nederland op haar mooist, terwijl het ook nog eens goed donker is. Houd wel rekening met de (volle) maan!

Het treinstation van Luik

Ben je gek op architectuur? Dan moet je zeker het prachtige treinstation van Luik fotograferen! De moderne architectuur vol lijnen, laat je in iedere hoek prachtige beelden maken!

jz3

renate-oskam2

Kop van Zuid, Rotterdam

De verlichte gebouwen aan het water vormen s’avond een prachtige skyline van Rotterdam om te fotograferen. Ook de Kop van Zuid is een trekpleister voor veel fotograferen en ook op Zoom.nl zie je veel foto’s voorbijkomen.

ronab

Eerder vroegen we jullie naar jullie mooiste fotolocaties in Nederland. Daar kwam deze prachtige lijst uit!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

SHUTR.photo

Handige tips voor macrofotografie – Een overzicht