in

Expertuitdaging: Fotografeer de skyline van jouw stad of dorp


11 mei 2018, 10:00

Voor de nieuwe expertuitdaging hoef je niet ver te reizen. Zoek bij jou in de buurt een mooi overzichtspunt en fotografeer vanaf daar de skyline van je eigen woonplaats.

Fotografeer de skyline van je eigen dorp of stad

Je hoeft hiervoor niet in een grote stad te wonen. Zelfs als je in een piepklein dorpje woont, kan je een karakteristieke skyline fotograferen. Dat mooie kleine kerkje, het ouderwetse gemeentehuis of die opvallende watertoren zijn namelijk net zo typerend als een skyline vol wolkenkrabbers en overweldigende bruggen.

jkoppelaar

Kies een mooi overzichtspunt

Bepaal voordat je op pad gaat welke gebouwen jouw woonplaats het meest typeren. Vervolgens moet je inschatten vanaf welke kant je daar het beste zicht op hebt. Door voldoende afstand te nemen en te werken met een groothoekobjectief, krijg je een groter gedeelte van de skyline in beeld. Een klein beetje variatie in je standpunt kan voor je beeld al een grote impact hebben. Neem dus voldoende tijd en experimenteer met verschillende locaties.

yeroon86

De omgeving maakt de foto compleet

Ligt je dorp aan het water? Zorg dan dat het water je voorgrond vult. Ligt je stad midden tussen de weilanden? Laat dan de weilanden onderdeel zijn van je beeld. Is jouw dorp beroemd om haar fruitbomen? Dan wil je ook zeker wat fruitbomen in je stedelijke landschap! Door de omgeving van je woonplaats een plek in je beeld te geven, creëer je echt een totaalplaatje.

De juiste timing

Je kan je foto naar een hoger niveau tillen door heel bewust de juiste omstandigheden af te wachten. Als jouw stad ’s avonds altijd sfeervol verlicht is, dan is avondfotografie een mooie keuze. Misschien heeft jouw dorp veel witte huisjes, die juist mooi kleuren bij een warme zonsondergang. Zeker wat je lucht betreft, loont het echt om de juiste omstandigheden af te wachten. Een sfeervolle lucht die je foto aanvult, is voor jouw skyline echt het kersje op de taart!

ilya-eos450d

De uitdaging

Ga dit weekend nog aan de slag met deze expertuitdaging! Deel je foto’s op Instagram of op upload ze op onze website met de tag zoomnluitdaging. Komende week én in het nieuwe Zoom.nl-magazine delen we jullie beste resultaten!

jaccovanderzwan

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotograferen in de regen – zo bescherm je je camera het beste!

Belangrijke tips voor nachtfotografie – Een overzicht