in

De ultieme superzoom – Tamron 18-400mm F3,5-6,3


27 juni 2017, 12:00

Tamron heeft het gedaan: de ultieme superzoom presenteren. De nieuwe 18-400mm F3,5-6,3 Di II VC HLD voor APS-C cropcamera’s biedt namelijk 22,2x zoom. Dat soort bereiken vond je voorheen alleen in bridgecamera’s.

Van groothoek tot extreem tele

Met de nieuwe Tamron kun je feitelijk alle onderwerpen aan: van landschappen en architectuur via reportagewerk tot aan vliegtuigspotten, sport- en safarifotografie. De ultieme allrounder. Het enorme zoombereik is namelijk omgerekend naar fullframe vergelijkbaar met een 27-600mm (1.5x crop) en op een Canon zelfs met 29-640mm. Dat de lichtsterkte daarbij niet extreem uit de hand loopt én dat het objectief met 124mm lengte en een filtermaat van 72mm relatief compact is, verdient een extra pluim. En hij weegt slechts 705 gram…

Stabilisatie

Uiteraard heeft Tamron een stabilisator ingebouwd om dit extreme bereik een beetje te kunnen hanteren. Drie asferische elementen en meerdere LD-glaselementen dienen om vertekening en CAS in te perken. Om het objectief perfect af te stellen en de firmware te kunnen updaten is het compatible met Tamron’s TAP-in console. Bovendien is dit objectief vochtbestendig, wat betekent dat je er onder praktisch alle weersomstandigheden mee kunt werken.

Prijs en beschikbaarheid

De Tamron 18-400mm F3,5-6,3 Di II VC HLD is verkrijgbaar voor Canon EF-S en Nikon DX camera’s. De Nikon versie heeft een elektromagnetisch diafragma dus kijk uit met oude body’s. De prijs van de Tamron 18-400mm is € 749,-. Leverbaar eind juli.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips – Hoe maak je reisfoto’s in plaats van vakantiekiekjes?

Splash in het water! 5 tips hoe je dat fotografeert