in

De nieuwe Fujifilm X-A7 – Compacte vlogmachine


13 september 2019, 12:03

Fujifilm heeft de X-A7 gepresenteerd als opvolger van de X-A5. Dit is de kleinste X-systeemcamera tot nu toe, maar de X-A7 heeft wel 4K video en een 3,5 inch touchscreen aan boord. Fujifilm mikt met de nieuwe X overduidelijk op vloggers.

De X-A7 heeft net als de andere X-A modellen een traditionele Bayer sensor en geen X-Trans, maar ten opzichte van de X-A5 is de camera wel op belangrijke punten fors verbeterd. Zo heeft de nieuwe 24,2 megapixel APS-C cmos beeldsensor 8,5x meer fasedetectie AF-punten. Die splinternieuwe sensor is nu voorzien van kopergeleiding, waardoor opnames razendsnel en met veel minder ruis verwerkt kunnen worden en de ISO waarde met 1 stop is verbeterd. En: er is nu 4K video mogelijk! Last but not least is de X-A7 compacter en met 320 gram ook lichter dan zijn voorganger.

4K videofuncties

Met de X-A7 kun je 4K (3830×2150) filmen, waarbij gebruik gemaakt wordt van data die overeenkomt met 6K (6032×3392). Dat resulteert volgens Fujifilm in hoge resolutie video met betere ruisprestaties. 4K video is mogelijk tot 30 fps zonder ‘crop’ toe te passen. Daarnaast kun je filmen in Full HD met 60 fps. Om vloggers tegemoet te komen kan de beeldverhouding dan ook worden gewisseld van 16:9 naar 1:1, wat populair is op social media, en is er een ‘Countdown Video’ optie toegevoegd. Slowmotion HD video is eveneens mogelijk. Al met al een zeer compleet videopakket voor een instapcamera!

AF met gezichtsherkenning

Het rappe autofocusssysteem met gezichtsherkenning is volgens Fujifilm zo ingericht dat er razendsnel op de ogen wordt scherp gesteld, zelfs bij mindere lichtomstandigheden. Daarbij gebruikt de camera 425 fase-detectie AF-punten die zijn verdeeld over de gehele sensor.
De achterzijde van de X-A7 heeft ‘vari-angle’ LCD touchscreen dat vrijwel alle kanten op kan worden gedraaid, een primeur in een X-serie camera. Diverse handige functies als ‘Portrait Enhancer Mode’, “Lichtspoor Modus” en een nieuwe “Helderheidsmodus” in combinatie met een gebruiksvriendelijker bedieningsmenu maken creatieve opnamen mogelijk. Om alles snel de wereld in te helpen is bovendien de connectiviteit met smartphones en tablets verbeterd.

Prijzen en beschikbaarheid

De Fujifilm X-A7 kost als kit inclusief 15-45mm € 749,-. Leverbaar vanaf oktober in zilver en donker zilver.
www.fujifilm.eu

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotografeer de hertenbronst – 5 tips en locaties

Quickstart: Color grading