in

De derde generatie: Nikon 70-200mm F2.8E FL ED VR


27 oktober 2016, 13:58

Met de nieuwe AF-S Nikkor 70-200mm F2.8E FL ED VR presenteert Nikon de derde generatie van haar 70-200mm F2.8 VR, al spreekt Nikon zelf liever van een geheel nieuw objectief. Het meest opvallende is het prijskaartje.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Nikon’s nieuwe 70-200mm is maar liefst ruim 600 euro duurder dan de huidige 70-200mm f/2.8 VRII. Dat is pittig voor een objectief dat qua specificaties in eerste instantie niet heel anders oogt dan zijn voorganger. De verbeteringen zitten in de VR, in het toevoegen van programmeerbare knoppen voor een snelle bediening en in een nieuwe optische constructie.

VR-Sport en nieuwe optiek

Nieuw is de mogelijkheid van VR SPORT, die zorgt voor een stabieler zoekerbeeld bij snelle actie. In combinatie met een verbeterde AF-tracking levert dit volgens Nikon nog betere opnamen op. Het elektromagnetische diafragma zorgt daarbij voor een stabiele AE-regeling, maar heeft wel als gevolg dat oudere dslr camera’s helaas niet meer bruikbaar zijn met dit nieuwe objectief.

De optische constructie is volledig nieuw ontworpen. Die bevat zes elementen van ED-glas, een fluoriet-lenselement en een HRI-element (hoge brekingsindex), waardoor kleurschifting (CAS) over het gehele zoombereik verminderd wordt. Nano Crystal Coating vermindert flare en ghosting. De kortste scherpstelafstand is nu slechts 1,1 meter en de maximale reproductieverhouding is vergroot van 0,11x tot 0,21x.

Prijs en beschikbaarheid

De Nikon 70-200mm f/2.8E FL ED VR kost €3.179,- en is leverbaar vanaf 10 november.

www.nikon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Creatieve en stilistische bewerkingen met Topaz Simplify

Lichtvervuiling en de Nacht van de nacht