in

Datacolor Spyder 5: monitorkalibratie


16 april 2015, 14:40

De welbekende Datacolor Spyder is vernieuwd. Met de Spyder 5-serie is het nu nog beter mogelijk om exact de kleuren op je beeldscherm en je prints te zien zoals je ze ook verwacht.


De Datacolor Spyder5 is ontworpen door fotografen voor fotografen, althans, dat is de informatie die in het persbericht staat. De Spyder 5 is vernieuwd op basis van de manier waarop fotografen werken en combineert een gemakkelijke gebruikersinterface met geavanceerde niveaus van helderheid en kleurcontrole. De Spyder 5 is compact, draagbaar en geschikt voor alle laptop- en desktopmonitoren.
De Spyder 5 maakt gebruik van een zevenkanaals sensor die kleur registreert op dezelfde manier als het menselijk oog. Hierdoor zijn de kleuren op het scherm altijd levensecht. Datacolor heeft deze sensor voor de Spyder 5 volledig opnieuw ontworpen en daarmee een verbetering bereikt van 55% in toonschaal bij lagere lichtniveaus, wat resulteert in meer details in schaduwpartijen en een egaler verloop in toonschaal.

Drie uitvoeringen

Er zijn drie verschillende versies van de nieuwe Datacolor Spyder5 verkrijgbaar: de Express, de Pro en de Elite. De Express is een aantrekkelijk geprijsde kleurkalibratie-tool voor fotografen die serieus met hun kleuren bezig zijn en snel maar zeker willen werken. De Spyder 5 Pro is uitgebreider. Deze Spyder is ideaal voor fotografen en creatieve professionals die meer controle over hun licht- en kleurmanagement wensen. Geavanceerde functies zijn een omgevingslichtsensor, een uitgebreid aanbod aan kalibratie-instellingen en de mogelijkheid om foto’s te importeren voor een evaluatie van voor en na de kalibratie.
De Spyder 5 Elite biedt een kleurenkalibratie van het allerhoogste niveau als absolute kleurnauwkeurigheid noodzakelijk is. Deze Spyder kan ook gebruikt worden om projectoren te kalibreren. Extra functies zijn een ongelimiteerde hoeveelheid kalibratie-instellingen, beeldscherm matching en geavanceerde instellingen voor een geoptimaliseerde grijswaardenbalans.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Spyder 5 Epress, Spyder 5 Pro en Spyder 5 Elite kosten respectievelijk € 119,-, € 180,- en € 261,-. Ze zijn direct leverbaar.
www.transcontinenta.nl
spyder.datacolor.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Nikon D7200

Video: Lightroom Ontwikkelen: Sepia effect