in

Canon Speedlite 430EX III-RT


13 juli 2015, 08:58

Canon presenteert met de Speedlite 430EX III-RT de opvolger van de Speedlite 430EX II. De nieuwe flitser is kleiner en lichter en biedt onder andere geïntegreerde draadloze flitssturing, een richtgetal van 43 en een zoombereik van 24 tot 105mm.

Off-camera flitsen

Canon mikt met de 430EX III-RT op creatieve fotografen die willen werken met off-camera flitsbelichting. De 430EX III-RT kan daarom zowel als master- of als slaveflitser gebruikt worden samen met Canon’s wireless systemen voor radio- en/of infraroodbediening op afstand. De flitser is ook compatibel met camera’s die een Integrated Speedlite Transmitter hebben, zoals de EOS 760D en EOS 70D. Hiermee kun je deze Speedlite gebruiken als off-camera flitser waarbij de flits en het vermogen regelbaar zijn via het cameramenu. Bovendien is Canon’s nieuwste compatibel met het Radio Transmitter (RT) systeem. Daarmee kun je maximaal vijf groepen RT-flitsers van maximaal 15 flitsers per groep over een afstand tot 30 meter TTL aansturen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Speedlite 430EX III-RT is compacter en lichter dan zijn voorganger maar dus beslist niet minder veelzijdig. Ideaal als instapper voor hobbyisten of als extra licht voor professionals. De Speedlite 430EX III-RT kost € 345,-.

www.canon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Workflow van A tot Z

Review: Pentax K-3 II