in

5 bijzondere architectuurlocaties in Nederland


8 november 2019, 14:41

Architectuur levert prachtige foto’s op. En het mooie aan architectuur is dat je het overal op aarde kunt vinden, dus ook gewoon in Nederland! In dit artikel geven we je 5 bijzondere architectuurlocaties in Nederland om eens te bezoeken.

Rotterdam

Ben je op zoek naar grote en hoge gebouwen, breng dan eens een bezoekje aan Rotterdam. In Rotterdam heb je veel architectonisch sterke gebouwen. De Markthal en diens omgeving biedt vele interessante vormen waar elke architectuurfotograaf wel iets kan vinden. Daarnaast heb je in Rotterdam nog de kubuswoningen, die vanuit elke hoek een bijzonder beeld geven. In Rotterdam heb je ook een prachtig beeld van de Kop van Zuid en de Erasmusbrug, zeker in de avonden en nacht is dit een goed gebied om naartoe te komen. Of je nou begint, of gevorderd bent in het fotograferen van architectuur, de stad Rotterdam is zeker een keer de moeite waard.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: ynnad1566

Zernike Campus Groningen

Een universiteitscampus biedt ook vaak mooie imposante of moderne gebouwen. Sommige campussen in Nederland zijn nog redelijk nieuw, en hier komen vaak nieuwe moderne gebouwen te staan met interessante kleuren en vormen. Zo ook in Groningen, waar het Zernikecomplex is gevuld met faculteiten van de Universiteit Groningen, de Hanzehogeschool en met andere bedrijven. De campus ligt ten noordwesten van het centrum en is een gebied waar veel gebouwen geclusterd zijn.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: Henkje

Bibliotheek Het Eemhuis

In Amersfoort is er in 2014 een nieuwe bibliotheek geopend. Dit imposante gebouw heeft gevarieerde vormen en hoeken, en de buitenmuur is bedekt met halve bollen. Deze bollen geven het gebouw en de buitenkant een interessante structuur, en dit in combinatie met de hoeken en de overhangende delen zorgt ervoor dat een architectuurfotograaf ontzettend veel mogelijkheden heeft.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: oudmaijer

Technische Universiteit Eindhoven

Ook de Technische Universiteit Eindhoven heeft fantastische architectuur mogelijkheden. De Science Campus ligt dicht bij het centraal station en bevat meerdere gebouwen van de Technische Universiteit Eindhoven en andere bedrijven. Het nieuwe Atlasgebouw van de universiteit heeft een plas water dat mooie reflectiefoto’s kan opleveren. Daarnaast ligt in het zuiden nog de High Tech Campus, waar ook verschillende architectuurlocaties te vinden zijn.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: niezen

EYE filmmuseum

Amsterdam heeft meerdere gebieden die interessant zijn voor architectuurfotografen. Langs het water in Amsterdam Noord zijn er meerdere plekken waar je als fotograaf goed uit de voeten kunt. Zo is er het EYE filmmuseum, dat een prachtig imposant gebouw is met mooi strakke vormen. Om het gebouw heb je mooi de ruimte om te gaan en staat waar je wilt. Daarnaast heb je ook het industriële NDSM terrein. Deze werft heeft tal van oude industriële locaties en gebouwen die je kunt gaan fotograferen.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: nak-kos

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Leica SL2 – Verbeterd icoon

Kijk de Zoom Academy LIVE Lightroom webinar terug