in

Weekendtips 4/5 november2 november 2017, 08:26

November is alweer van start en er is veel te doen! Onze weekendtips voor deze week.

Museumnacht 2017

In de nacht van 4 op 5 november openen Amsterdamse musea weer hun deuren gedurende de Museumnacht. Meer dan 50 musea nemen deel en hebben prachtige tentoonstellingen. Met een ticket voor de Museumnacht kun je alle musea bezoeken tussen 19:00 en 02:00 uur.

Ook fotografiemuseum Foam Amsterdam opent haar deuren en ook daar kun je naar prachtige tentoonstellingen kijken, zoals nog steeds die van André Kertész. Het thema van Foam is gedurende de Museumnacht ‘Talent’. Kijk voor meer informatie op de website van de Museumnacht of op de website van Foam voor de fotografie-tentoontstellingen.

Prd299

Volle maan fotograferen

Dit weekend is het weer volle maan! Het weer moet wel even meezitten, maar dit is voor jou misschien een uitdaging om de maan te fotograferen. De Maankalender geeft aan dat het zaterdagnacht volle maan is. Lees onze tips over het fotograferen van de maan en ga de uitdaging aan!

Danger

Natuurwerkdag 2017

Op zaterdag 4 november wordt door heel Nederland de natuur opgeschoond en onderhouden. Overal worden er vrijwilligersacties georganiseerd om samen aan de slag te gaan. Een leuke en nuttige activiteit om aan mee te doen, maar ook zeker een mooie om te fotograferen! Op de website van Natuurwerkdag kun je per provincie zien wat er allemaal georganiseerd wordt, dus je hoeft er niet ver voor te reizen!

Anomalie

Fotowandeling Zwanenwater

Een wandeling maken door het Zwanenwater met vrijwillige boswachters? Dat kan op zaterdag 4 november van 15:00 tot 18:00! De boswachters fotograferen zelf vaak in het gebied dus weten de prachtigste plekjes te laten zien om te gaan fotograferen. Het duingebied ligt ten zuiden van Callantsoog en de wandeling eindigt met een kop koffie en het bekijken van alle foto’s. Er zijn wel wat kosten aan verbonden, dus bekijk daarvoor de website van Natuurmonumenten!

Bennozu

Sint Maarten Parade Utrecht

Op 4 november vindt er in Utrecht de Sint Maarten Parade plaats. Dit is een feest van lichtsculpturen en lichtjes, klein en groot. Er zullen orkesten aanwezig zijn, koren en theatrale acts. De parade begint op zaterdag om 17:30 op het Domplein in Utrecht en gaat de hele stad door. Heb je vrijdag ook tijd voor een leuke activiteit? Kom dan naar het Berlijnplein in Leidsche Rijn waar om 18:30 het Sint Maartensvuur wordt aangestoken en het programma al deels zal beginnen!

Bekijk voor het fotograferen in de avonduren onze tips voor het maken van ruisvrije foto’s bij weinig licht!

M1rphotography

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De wet overtreden voor de perfecte foto – Onderzoeksresultaten Nationale Fotografiemonitor

De SIGMA 12-24mm F4 DG HSM Art in je fototas