in

Volwaardig filmen – Fujifilm XT-3


14 september 2018, 10:57

De nieuwe Fujifilm XT-3 is de op punten sterk verbeterde opvolger van de XT-2. Uiterlijk lijken de camera’s weinig te verschillen, maar onderhuids heeft Fujifilm met name de AF en de videomogelijkheden fors onder handen genomen.

De X-T3 heeft een spiksplinternieuwe vierde generatie X-trans cmos-sensor met 26 megapixels aan boord, die samen met de eveneens splinternieuwe quad core X-Processor 4 zorgt voor een razendsnelle werking en superkwaliteit stilstaand én bewegend beeld, zo meldt Fujifilm. De native ISO-waarde is verlaagd naar 160 ISO en de camera heeft nu 3,69 megapixels in de zoeker. Bovendien heeft de X-T3 een sportstand van 30 bps met een 1,25x crop en de camera kan in “boost” modus gebruikt worden zonder batterijgrip.

Filmen

Fujifilm heeft zeer veel aandacht besteed aan de filmfuncties van de X-T3, en claimt dat de camera de eerste APS-C systeemcamera is die 4K/60P in 10bit HDMI output kan leveren voor professionele doeleinden. De X-T3 ondersteunt zowel H.264/MPEG-4 AVC als H.265/HEVC. De uitleessnelheid van de sensor is hiervoor verhoogd en het dynamisch bereik bedraagt 12 stops. Een nieuw ruisreductie algoritme zorgt voor brandschone 4K beelden en de minimale gevoeligheid voor F-Log filmen is verlaagd van ISO 800 naar ISO 640. Tel daarbij op dat de oog- en gezichtsherkennings-AF blijven werken tijdens het filmen, en je hebt een zeer complete filmcamera voor allround gebruik.

Autofocus

Fujifilm claimt dat de AF van de X-T3 sneller reageert dan die van de X-T2 aangezien de herberekening van de AF en de lichtmeting tijdens het fotograferen 1,5x verhoogd zijn. Een spannende claim, want dit betekent dat de X-T3 dus ook sneller zou (kunnen) zijn dan de X-H1. De AF is bovendien preciezer geworden bij tracking van snelbewegende onderwerpen en de blackout-tijd is verder verlaagd. Fujifilm heeft 2,16 miljoen fasedetectie pixels aangebracht die 91% van de sensor afdekken en 425 hybride AF-punten die 99% dekking bieden, waardoor je je onderwerp nooit meer uit het oog verliest. Je kunt daardoor nu 20 bps schieten met werkende AF, wat de camera nog geschikter maakt voor sport- en actiefotografie. Bovendien werkt de AF al bij lichtwaarden van -3EV en zijn de algoritmen aangescherpt.

Prijzen en beschikbaarheid

De Fujifilm X-T3 is leverbaar vanaf september en kost € 1499,-.
www.fujifilm.eu

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nieuw: Cursus Portretfotografie op Zoom Academy

Afslankoperatie – Canon 400mm f/2.8 en 600mm f/4