in

Top 10 steden in Europa om te fotograferen


31 mei 2019, 13:48

Het zomerseizoen komt er weer aan, de perfecte tijd voor een stedentrip! Heb je nog geen vakantie geboekt en wil je graag een fotografietrip doen? Dit zijn onze top 10 steden die we van harte aanraden!

Top 10 steden in Europa om te fotograferen

  • • Berlijn
  • • Boedapest
  • • Brugge
  • • Edinburgh
  • • Florence
  • • Girona
  • • Londen
  • • Nafplio
  • • Porto
  • • Tallinn

Straatfotografie in Berlijn

De tweedeling in de stad geeft mooie opties voor verschillende vormen van architectuur. De strakke cementblokken worden afgewisseld met nieuwe gebouwen met spannende lijnen. In de stad is de scheiding tussen rijk en arm zichtbaar. De verschillende mensen die in de stad rondlopen vormen een paradijs voor iedere straatfotograaf.


Foto: PtR

Bekijk deze stad op Google Maps

Architectuur in Boedapest

Een miljoenenstad in Hongarije gelegen aan de rivier de Donau. Deze stad biedt verschillende sferen, van een statig paleis en parlementsgebouw tot bruisende straatjes en veel groen. In het westen van de stad ligt een grote heuvel, vanwaar je de hele stad kunt zien. ’s Avonds is het langs de rivier mooi verlicht, dus het is zeker een goed idee om tussen de wandelende locals je camera neer te zetten.


Foto: Jvissers1

Bekijk deze stad op Google Maps

Historische fotografie in Brugge

Dit pittoreske stadje in België staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft hierdoor zijn historische uitstraling behouden. Vanaf de straat mogen bijvoorbeeld ook geen televisie satellietschotels zichtbaar zijn, om zo het middeleeuwse straatbeeld te behouden. De binnenstad is voorzien van oude gezellige straten, prachtige gevels en grachten met historische huizen en bruggetjes. Genoeg mogelijkheden om de oude bouwkunst op een foto te vereeuwigen.


Foto: Karelwarburg

Bekijk deze stad op Google Maps

Schilderachtige skylinefotografie in Edinburgh

Het centrum langs het water in Edinburgh levert schilderachtige plaatjes op. De Georgiaanse architectuur is nog goed zichtbaar en draagt het klassieke Britse stadsbeeld uit. In het midden van de stad, bovenop de restanten van een uitgestorven vulkaan, staat het kasteel van Edinburgh. Vanaf het kasteel, of vanaf een van de andere 6 heuvels rondom de stad, kun je prachtige overzicht foto’s maken van deze historische stad. Deze Engelse stad wil je niet aan je voorbij laten gaan.


Foto: YorickO

Bekijk deze stad op Google Maps

Fotografeer de Renaissance in Florence

Florence in Noord-Italië is een stad die lijkt alsof het zo uit een renaissance tableau is gevallen. Deze bijzondere periode uit de geschiedenis vindt waarschijnlijk hier zijn oorsprong. Kunst is in Florence daarom overal te vinden. UNESCO heeft dan ook het historische centrum op de werelderfgoedlijst gezet. Ben je een echte fan van kunst, monumentale beelden en kerken, dan is dit jouw fotografiestad!


Foto: ronne

Bekijk deze stad op Google Maps

Contrast fotograferen in Girona

De onontdekte stad Girona in Spanje heeft veel te bieden. Zo bevinden zich er veel verschillende bruggen over de rivier Onyar, waarvan er zelfs eentje is ontworpen door Gustave Eiffel. Deze strakke Eiffel brug geeft een mooi contrast met de kleurrijke gebouwen eromheen. Net buiten de stad heb je een toren bovenop een berg (de hoogste in de regio!), vanwaar je ideaal de zonsopgang en zonsondergang kunt bewonderen.


Foto: fotohela

Bekijk deze stad op Google Maps

Fotografeer de wereldstad Londen

Deze bekende wereldstad in Engeland is een must voor elke stedentripper. Elk gebied levert weer ander soort plaatjes op, en de mensen in de stad zijn talrijk en uniek. De pleinen zijn alom bekend, dus twijfel niet om ook de buitengebieden op te zoeken. Het district Camden heeft bijvoorbeeld echt een opmerkelijke sfeer, en de wijken ten noorden en westen van het Hyde park hebben allemaal ook een eigen imago. In Londen is er voor elke fotograaf wel een plekje te vinden.


Foto: mirjamo

Bekijk deze stad op Google Maps

Mediterrane sfeer fotograferen in Nafplio

In dit havenstadje aan de kust van Griekenland hangt een romantische sfeer. Door de geschiedenis heen hebben veel culturen zich hier gevestigd, en die hebben allemaal hun eigen bouwkundige stempel op deze stad gedrukt. In de zee ten westen van de stad staat een oud Venetiaans fort, die je in de zomer per boot kunt bezoeken. De warme kleuren zijn goed voor een sfeervol, romantisch plaatje.


Foto: Pollewopje

Bekijk deze stad op Google Maps

Leg dynamiek vast in Porto

De foto, genomen vanaf de beroemde Dom Luis I. brug die Porto aan elkaar verbindt, geeft de dynamiek en de kleuren van de stad goed weer. De uitstraling van de stad is dat van gezelligheid, cultuur, en lekker eten. De hoogteverschillen en het uitzicht naar de zee geven veel mogelijkheden voor leuke doorkijkjes en interessante perspectieven.


Foto: vincenttollenaar

Bekijk deze stad op Google Maps

Fotografeer cultuur in Tallinn

De noordelijkste stad op deze lijst, maar zeker niet de minste. Want ook deze oude binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met een stadsmuur waar nog veel van over is gebleven en het opkomende toerisme in de regio, is het een stad die steeds populairder wordt. Het historische centrum levert mooie plaatjes op met gezellig gekleurde gebouwen en dat is een goede reden om deze Hanzestad niet links te laten liggen.


Foto: Martijn1982

Bekijk deze stad op Google Maps

Wil je echt goed voorbereid op pad om met reisfoto’s terug te komen in plaats van vakantiekiekjes? Volg dan onze Cursus Reisfotografie op Zoom Academy.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Download nu gratis de nieuwe Zoom.nl Landschap 2019 Presets voor Lightroom

Zo krijg je gegarandeerd scherpe foto’s met autofocus