in

Tamron 17-70mm F/2.8

Tamron presenteert met haar nieuwe 17-70mm F/2.8 een tweede objectief voor Fuji X-vatting. Er was al een 18-300mm ultrazoom, nu is er dus ook een lichtsterke standaardzoom.

De nieuwe Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD, zoals de volledige naam luidt, vormt een directe concurrent van Fujifilm’s eigen Fujinon 16-55mm F/2.8 want prijstechnisch ontlopen ze elkaar niet veel. Daarmee komt er langzaamaan meer alternatief glas beschikbaar voor Fuji-gebruikers.

Vergelijkbare specificaties

Er bestond al een Tamron 17-70mmF/2.8 voor Sony E-mount APS-C systeemcamera’s, en dit objectief is nu dus ook leverbaar voor Fujifilm’s X-mount systeemcamera’s. De specificaties zijn, afgezien van het gewicht, vergelijkbaar: allebei 16 lenselementen in 12 groepen, inclusief twee gegoten asferische lenselementen en één hybride asferisch lenselement om vertekening te gaan te gaan. De Tamron stelt scherp vanaf 19cm en heeft een filtermaat van 67mm. Het optische ontwerp gaat bovendien focus breathing tegen. 

Stabiliser

De nieuwe Tamron heeft omgerekend naar fullframe een brandpuntsbereik van 25,5-105mm, waarmee het een allround reportage-objectief is voor bijvoorbeeld fotojournalisten en vloggers. Het bereik is net even wat ruimer dan van de Fujinon en de ingebouwde stabilisatie van de Tamron maakt hem extra aantrekkelijk. De Tamron weegt daarnaast slechts 530 gram, wat verklaard kan worden uit het gebruik van meer kunststof in de lensbody. Wat niet wil zeggen dat de Tamron daarmee minderwaardig is, want ook de 17-70mm is weatherproof uitgevoerd.

Prijs en beschikbaarheid

De Tamron 17-70mm F/2.8 is leverbaar vanaf half juli en kost € 949,99.

www.transcontinenta.nl
www.tamron.eu


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Kom langs! Doe live mee met de Nationale Fotografiequiz vanuit onze studio

Laowa 90mm F/2.8 X