in

Supersnelle autofocus – Sony RX10 IV


13 september 2017, 13:38

Sony heeft een nieuw model toegevoegd aan de RX10-serie, de RX10 IV. Het vernieuwde model is de opvolger van de Sony RX10 III en biedt onder andere een autofocus van 0,03 seconden en kan met 24bps fotograferen. Ook kan de camera in 4K-resolutie filmopnames maken.

De camera heeft een zeer snelle autofocus van 0,03 seconden en is hiermee 0,06 seconden sneller dan zijn voorganger. De camera kan tot 24 bps continu fotograferen, is uitgerust met 315 AF-punten en beschikt over een snelle 24-600mm (omgerekend) ZEISS Vario-Sonnar T * -zoomlens met een maximaal diafragma van F2.4- F4. Met deze compactcamera mikt Sony op zowel hobbyfotografen als professionals die op zoek zijn naar een allroundcamera. Ook kan de camera in 4K-kwaliteit filmopnames maken en beschikt het over super slow motion video-opname waarmee de gebruiker kan kiezen tussen 1000fps, 500fps en 250fps.

Gemakkelijke opname van bewegend beeld

Het autofocus-systeem is ook aangepakt. De RX10 beschikt over een Fast Hybrid AF-systeem. Deze is ongeveer twee keer zo snel als bij de RX10 III. Door dit verbeterde systeem biedt de camera de snelle autofocus van 0,03 seconden en kan het voor 65% van het sensorframe met de 315 AF-punten afdekken. Ook maakt de RX10IV gebruik van High-density Tracking AF-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de AF-punten zich plaatsen rond het gewenste object, waardoor de tracking van en de focus op bewegende beelden gemakkelijker wordt. Door verbeteringen in de verwerkingscapaciteit is de vertraging in de elektronische zoeker verminderd ten opzichte van de Sony RX10 III. Ook beschikt de Sony RX10 IV over een maximale sluitertijd van 1/32000 seconden. Hierdoor wordt het rollende sluitereffect verminderd.

Gepersonaliseerde camera

De RX10IV beschikt over een nieuw 3.0-inch kantelbaar LCD-scherm met Touch Focus en Touch Pad functie, waardoor de focusverwerking sneller en soepeler verloopt. Om de camera een persoonlijke twist te geven, is het ‘My Menu’ toegevoegd. Hierin kan de gebruiker maximaal dertig menu-items, die vaak gebruikt worden, persoonlijk instellen en opslaan. Ook is de camera stof- en vochtbestendig en beschikt het over Wi-Fi, NFC en Bluetooth functies.

Sony RX10 IV prijs en beschikbaarheid

De Sony RX10 IV is verkrijgbaar vanaf oktober voor € 2000,-.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Winnaar Djoser Fotowedstrijd – De andere manier van reizen

Photoshop Quick tip: haarkleur aanpassen