in

Sony RX100VI aangekondigd – Dankzij meer mm’s de perfecte reisgenoot


5 juni 2018, 17:31

In Venetië heeft Sony zojuist de Sony RX100 VI aangekondigd. De camera combineert lichtsterkte met zoom, in een zeer compacte body.

Specificaties van de RX100 VI

De opvolger van de RX100 V is flink verbeterd op het gebied van optische zoom. Het ingebouwde 24-70mm objectief is vervangen voor een objectief met een bereik van (omgerekend) 24-200mm. De lichtsterkte van de camera blijft nog redelijk behouden dankzij de 1 inch sensor en het diafragma van F/2.8 – 4.5 (voorheen F/1.8-2.8). Ondanks het enorme verschil in bereik, is de camera niet groter geworden t.o.v. de RX100V.

De RX100 VI heeft een 20.1mp stacked sensor, een verbeterde BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor en kan bovendien 24 beelden per seconde vastleggen. Vooral de autofocus is indrukwekkend, met maar liefst 315-autofocuspunten, die zo’n 65% van het beeld bedekken. Sony claimt de snelste autofocus ter wereld te hebben, met een snelheid van 0.03 seconden. Vooral de mogelijkheid om automatisch een gezicht te herkennen en scherp te stellen op de ogen, werkt erg handig.

Sony richt zich met deze camera in feite op drie doelgroepen. De professionals die een extra kleine camera ‘voor ernaast’ zoeken, fanatieke reizigers die mooiere foto’s willen maken met een compacte body en professionele vloggers.

Video met de RX100 VI

De camera was al enorm populair bij vloggers en videomakers en in deze nieuwe versie zijn de videomogelijkheden opnieuw indrukwekkend. De 4k mogelijkheid was er al, maar is nu verbeterd met HDR. Ook de super slow motion mogelijkheden zijn behouden en de camera beschikt over S-log 3. De eye-autofocus die in foto-modus zo handig is, werkt helaas niet in video-mode. Daar zal je de gewone gezichtsdetectie moeten gebruiken. Dat werkt, dankzij het kantelbare scherm, als vlogger nog altijd prima.

Prijs en beschikbaarheid van de RX100 VI

De Sony Cyber-shot RX 100 VI is beschikbaar vanaf juli en heeft een adviesprijs van €1300,-.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tweedehands camera: let hierop

Fujifilm X-E3: snelle en krachtige camera met ‘meetzoeker’ design