in

Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Sony presenteert een compleet vernieuwd fullframe E-mount objectief voor haar Alpha modellen: de FE 70-200mm F2.8 GM OSS II. Sony garandeert niet alleen geweldige optische kwaliteit maar ook verbeterde AF-prestaties.

Op het moment van schrijven claimt Sony dat de nieuwe 70-200mm met slechts 1045 gram het lichtste F2.8 zoomobjectief ter wereld is. Wel zo prettig als je veel onderweg bent. Het zwaartepunt van dit objectief valt direct boven de statiefbevestiging, wat in combinatie met de interne zoom voor een goede balans zorgt.

Hoge resolutie

De Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II zou een uitstekende beeldkwaliteit met een hoge resolutie en helderheid moeten leveren van hoek tot hoek, zelfs bij diafragma f/2.8. Twee asferische lenselementen, waaronder één XA (extreem asferisch)-element corrigeren vertekening en twee ED-glaselementen in combinatie met twee Super ED-elementen verminderen chromatische aberraties. Vertaling: het is ook geschikt voor sensors met de allerhoogste resolutie. Het diafragma heeft 11 cirkelvormige bladen voor een natuurlijke bokeh. Bovendien kun je er tot op 40 centimeter dichtbij mee scherpstellen op 70mm en is de minimale afstand 82cm bij 200mm, waardoor je er ook uitstekend close-up mee kunt werken. Uiteraard is de nieuwe 70-200mm ook compatible met Sony’s 1,4x en 2,0x teleconverters. 

Autofocus

De nieuwe Sony 70-200mm heeft vier XD (extreme dynamic) lineaire motoren voor een snelle en nauwkeurige AF die 4x sneller is en 30% betere focustracking heeft dan het vorige model. In combinatie met de Alpha 1 zou een continue opnamesnelheid van 30 fps mogelijk zijn. Voor videofilmers zorgt het systeem voor een soepele en stille AF en een vermindering van foucus breathing, focusverschuiving en asverschuiving tijdens het zoomen. Uiteraard is de 70-200mm gestabiliseerd en weatherproof. De meegeleverde lenskap heeft bovendien een opening voor de bediening van circulaire polarisatiefilters of variabele ND-filters.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe FE 70-200mm F2.8 GM OSS II is vanaf november 2021 leverbaar en kost € 3.000,-.

www.sony.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zo maak je een creatieve foto van je huisdier – Het Perfecte Plaatje thuisopdracht 1

Benro Roadtrip Pro en TablePod Kit