in

Sony FE 600mm F4 GM OSS – Serieuze lange tele


12 juni 2019, 10:25

Sony maakt werk van haar lange objectieven. Na de 400mm f/2.8 van midden vorig jaar, presenteert Sony nu de FE 600mm F4 OSS. De lichtste in zijn klasse…

De nieuwe Sony 600mm supertele is de 10e G Master-lens in de line-up van E-mount objectieven, waarmee Sony nu zo langzamerhand het objectievengamma voor professionele gebruikers compleet heeft.

Lichtste 600mm f/4

De nieuwe FE 600mm F4 GM weegt slechts 3040 gram en is daarmee volgens Sony de lichtste in zijn klasse. Dat lage gewicht is bereikt door een nieuw optisch ontwerp met drie fluorietelementen en minder lenselementen aan de voorkant (waar de grootste doorsnede zich bevindt). De body is bovendien gemaakt van magnesium en de zonnekap van carbon. Door dit lage gewicht heeft de 600mm volgens Sony een uitstekende balans, wat werken uit de hand of vanaf een monopod vergemakkelijkt.

Snelle AF

De FE 600mm F4 heeft van Sony dubbele XD lineaire AF-motoren gekregen, waardoor de scherpstelling razendsnel reageert. Daarnaast zijn speciale bewegingsalgoritmen ontwikkelde om vertraging en instabiliteit bij snel en plotseling bewegende onderwerpen te minimaliseren. Hier draagt ook de ingebouwde stabilisatie aan bij, die drie instellingen heeft voor specifieke situaties. Een 11-bladig(!) rond diafragma zorgt bovendien voor een prachtige bokeh, waarop iedere 600mm f/4 individueel getest wordt. Al metal dus een ideaal objectief voor sport- en natuurfotografie.

Filterslot

De 600mm heeft een drop-in-filterslot voor ø 40,5mm ND en andere filtertypen. Optioneel is het VF-DCPL1 drop-in circulaire polarisatiefilter verkrijgbaar. En wie langer dan 600mm wil kan de tele combineren met Sony’s optionele 1,4x en 2,0x E-mount teleconverters.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Sony FE 600mm F4 GM OSS is leverbaar vanaf augustus en kost ongeveer €14.000,-. Het optionele drop-in pola gaat €480,- kosten.
www.sony.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Resultaten expertuitdaging: Bewegend water

Zo maak je met iedere camera een foto in ultra-resolutie