in

Sneak peek: de nieuwe updates van Adobe Photoshop en Lightroom


1 oktober 2020, 14:40

De programma’s Adobe Photoshop en Lightroom krijgen binnenkort weer een update. Met deze update komen ook een aantal nieuwe functies. Wij gingen even voor je op onderzoek uit en dit is wat we al voor je hebben kunnen vinden.

Voor zowel Adobe Photoshop als Lightroom is al een nieuwe functie bekend gemaakt. Deze nieuwe functies worden samen met andere nieuwe updates bekend gemaakt tijdens de Adobe Max conferentie die online plaatsvind van 20 tot en met 22 oktober.

Een super geavanceerde kleurcorrectie met Lightroom

Voor zowel Lightroom Classic, Lightroom en Adobe Camera Raw zal er een nieuwe functie komen om geavanceerde kleurcorrecties uit te voeren. Het nieuwe paneel is geïnspireerd op het Lumetri Color-paneel dat te vinden is in Adobe Premiere Pro (de videobewerkingssoftware van Adobe). Het is een bijgewerkte versie van het paneel dat voorheen bekend stond als Split Toning. Dit paneel stelde je al in staat om de schaduwen en de hooglichten van een kleurtint te speciferen. Met het nieuwe paneel heb je ook controle over de tint van middentonen.

Bekijk het verschil van voor en na door met de pijltjes van links naar recht te slepen

Foto: Adobe Lightroom

Meer over hoe de nieuwe functie zal werken vind je in de video hieronder:

Luchten veranderen in slechts een paar klikken

Vind je luchten veranderen altijd zo’n gedoe? De nieuwe functie van Adobe Photoshop heeft een oplossing voor je. De nieuwe, slimme software van Adobe Photoshop laat je namelijk in slechts een paar klikken de lucht veranderen. Door simpelweg op de lucht te klikken en een van de luchten uit de bibliotheek te selecteren heb je in een handomdraai een compleet andere lucht. Verder wordt niet alleen de lucht aangepast, maar, wanneer je een andere lucht selecteerd, past Photoshop ook automatisch de kleurtonen voor je aan. Zo blijft de voorgrond perfect bij de achtergrond passen.

Bekijk het verschil van voor en na door met de pijltjes van links naar recht te slepen

Foto’s: Adobe Photoshop

Meer over hoe de nieuwe functie zal werken vind je in de video hieronder:

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

UV-filter: wel of niet?

Aan de slag met studioportretten? Dit zijn belangrijke aspecten van studioflitsers