in

Screencast bewerking in Photoshop: mensen verwijderen uit stadsbeeld


28 april 2020, 21:13

In deze screencast gaan we ons raw-bestand proberen te ontdoen van alle storende elementen én van alle mensen. Zo krijgen we een plaatje dat zo in een reisgids kan staan.

Dit gaan we doen

Wie Toscane doorkruist, moet Siena niet aan zich voorbij laten gaan. De geweldige pleinen, indrukwekkende gebouwen en de pittoreske straatjes maken van deze stad een geliefde bestemming. Maar: het is er vaak druk.
In deze fotobewerking gaan we aan de slag met het raw-bestand. In het Camera Raw-filter beginnen we met het rechtzetten van ons gebouw. De vertekening, die ontstaan is door het gebruik van onze groothoeklens met daarbij ons lage standpunt, lossen we dus op. Daarna gaan we aan de slag met de toeristen. Eén voor één poetsen we ze weg. We proberen een foto te creëren, waarop alleen het gebouw nog zichtbaar is én het stralende middelpunt vormt.
Dat wegpoetsen van mensen is een hele klus, al is de werkwijze niet de aller moeilijkste. Met de snelle methode ontstaan wel vlekken, maar met een kloonstempel gaan we die aanpakken en opvullen. Uiteindelijk is onze afbeelding volledig vrij van welke toerist dan ook.

Links: voor, Rechts: na

Deze video is een aanvulling op het artikel in Zoom magazine 05 van 2020

Deze foto-edit is ook onderdeel van de cursus Bewerken in Photoshop aan de Zoom Academy. Hier leer je aan de hand van 12 verschillende bewerkingen allerlei verschillende foto’s aan te passen. Van portretten tot macrofoto’s en van landschappen tot fotomontages.
www.zoomacademy.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Plaatselijke bewerkingen in Lightroom: selectief bewerken

Tips voor Natuurfotografie