in

Resultaten expertuitdaging: Kleurthema


1 juli 2019, 17:48

In het vorige magazine daagden we je uit om een kleurthema te gebruiken. We zagen prachtige foto’s waarbij een opvallende kleur de achtergrond vulde, of waarbij de kleur juist in de details zat. We daagden je uit om ons te verrassen met spetterend kleurgebruik en dat is gelukt! Hier delen we de opvallendste resultaten met een korte toelichting waarom juist déze foto’s volgens ons zo geslaagd zijn.

Tussen de foto’s met de tag #zoomnluitdaging sprong deze foto van René er direct uit. De foto is zacht en tegelijkertijd opvallend door de kleur die in verschillende tinten het hele beeld vult. Vorm en kleur krijgen hierdoor de hoofdrol, en het oog van de flamingo springt er zo extra uit. Wanneer je onderwerp dezelfde kleur heeft als de achtergrond, loop je het risico dat je onderwerp helemaal wegvalt. Dit is goed opgevangen door de juiste scherptediepte toe te passen. Ondanks het diafragma van F 7,1 heeft de lange brandpuntsafstand voor een mooie onscherpe achtergrond gezorgd, waardoor de flamingo mooi loskomt van de achtergrond.
Foto: René van Leeuwen – Nikon D5500 · ISO 800 · F 7,1 · 1/1000 SEC · 600 MM

Spetterende kleuren

Voor deze spetterende foto zijn alle kleurenregisters opengegooid en wat een bijzonder resultaat heeft dat opgeleverd! Ondanks de kleurexplosie is het beeld perfect in balans. De achtergrond is mooi zacht gehouden, waardoor de fragmenten in de voorgrond er extra uitspringen. De pose van het model is prachtig sereen, waardoor de explosiviteit en de rust helemaal met elkaar in evenwicht zijn. Een zeer creatief en perfect uitgevoerd beeld die wat ons betreft zeker een mooie plek bij de uitslag verdient!

Foto: Babs de Wild

Wil je ook meedoen aan de expertuitdagingen? Bekijk de nieuwe uitdaging hier. Upload jouw foto met het nieuwe thema en de tag #zoomnluitdaging binnen twee weken na publicatie, en wie weet staat jouw foto volgende keer bij de resultaten!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zo onderdruk je ruis het beste in Adobe Lightroom

De beste methode om licht te meten