in

QUIZ: Test jouw algemene kennis!

Quizzen zijn eigenlijk altijd leuk om te doen. Het is leuk om je kennis te testen en om te zien hoeveel vragen je goed kunt krijgen. Daarom hebben we iets nieuws bedacht en hebben we een quiz voor je opgesteld!

Wij schrijven natuurlijk dagelijks over fotografie en op onze website kun je dan ook erg veel info vinden over verschillende fotografie onderwerpen. Omdat dit de eerste quiz is die we plaatsen, beginnen we simpel, met wat algemene kennis. Wat moeilijkere en makkelijkere vragen wisselen elkaar af. 

Doe de quiz!

Hieronder kun je de quiz vinden die we voor je hebben samengesteld. Je begint met het invullen van je naam (dat hoeft natuurlijk niet je echte naam te zijn als je dat niet fijn vind). Vervolgens klik je op ‘Doe nu mee’, waarna je nog een keertje op ‘Volgende’ moet klikken. Heb je dat gedaan, dan kun je nog een avatar kiezen, dat een een icoontje dat voor je naam komt te staan in de eindresultaten. Ben je klaar, dan klik je op ‘Doe mee!’ en begint de quiz. Je krijgt punten voor alle goed beantwoorde vragen, maar ook voor hoe snel je de vragen beantwoord. Geef je dus een goed antwoord, maar doe je er erg lang over, dan krijg je minder punten dan wanneer je het goede antwoord erg snel invult. Aan het eind van de quiz krijg je een scorelijst te zien. Daarop kun je zien hoe goed jij het hebt gedaan en wat de top drie score is. Je kunt niks winnen met deze quiz, maar het is natuurlijk wel leuk om je kennis met anderen te vergelijken!

De Nationale Fotografie Quiz

Een paar weken geleden organiseerden we de Nationale Fotografie Quiz: een quiz waar je online aan mee kon doen. Veel van jullie deden mee en het was een erg gezellige avond, vol interessante vragen! We hebben de quiz gestreamd op YouTube. De quiz zelf is voorbij en je kunt hem dus niet meer met je telefoon verbinden, maar je kunt de stream nog wel terugkijken en via YouTube toch nog een beetje meedoen. Ben je benieuwd geworden? Hieronder hebben we de livestream van de Nationale Fotografie Quiz voor je geplaatst!

Meer leren over fotografie?

Heb je de quiz helemaal gedaan en afgerond, of de Nationale Fotografie Quiz gevolgd en zou je graag nog meer leren over fotografie? Wij helpen je daar graag bij. Natuurlijk kun je in onze online artikelen en in ons magazine dat 10 keer per jaar uitkomt al een hoop informatie vinden. Wil je echter graag alles over één onderwerp leren, of wil je direct bijvoorbeeld de basis van de fotografie goed leren kennen? Dan kun je ook een cursus van Zoom Academy volgen. Veel van onze cursussen zijn online én komen met een boek. Zo kun je op twee manieren leren. Daarbij kun je de cursus niet maar één keer doen, maar kun je er steeds bij terugkomen als je de cursus nog eens wilt herhalen, of als je nog vragen hebt. Je kunt ervoor kiezen om een losse cursus aan te schaffen, maar je kunt ook een abonnement op Zoom Academy nemen. Zo krijg je toegang tot álle cursussen van Zoom Academy!

quiz


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Landschapsfotografie: laat het landschap spreken

Leer beter fotograferen met het Zoom Academy-abonnement