in

Prijsbeuker – SainSonic 50mm f/1.1


17 juli 2017, 12:04

Een 50mm met als lichtsterkte f/1.1 en een prijs waar je steil van achterover slaat in positieve zin. En geschikt voor mirrorless camera’s van Sony en Canon. Meet the Kamlan 50mm f/1.1 van SainSonic. Sain wie? Juist….

Het Chinese SainSonic maakt ook een uiterst betaalbare 8mm f/3 fisheye, 3D brillen en allerlei audiospul, maar de nieuwe 50mm is wel heel spotgoedkoop voor zijn specificaties: $ 169,99 bij onder andere Amazon. Waarbij overigens opgemerkt moet worden dat Amazon deze prijsbeuker niet naar Europa verstuurt.

Specificaties

Op het gebied van exotisch glas en een degelijke constructie moet je niet veel verwachten van deze Kamlan: het ding heeft een plastic bajonetvatting en is vrij simpel ontworpen. De term “premium optical design” slaat op de 5 multicoated lenselementen in 5 groepen. Het diafragma heeft 11 bladen volgens omschrijving en is afgerond. Dat je op de foto’s 9 lamellen ziet is niet echt bemoedigend voor het kwaliteitsgevoel helaas. De filtermaat is 52mm, scherpstellen gebeurt handmatig en licht meten doe je stop down. Basic ouderwets T2-klussen, voor wie nog weet wat dat was… SainSonic waarschuwt op haar website: “Keep the lens away from rain, moisture and mechanical impact”, waarmee opnieuw duidelijk wordt dat het puur de lichtsterkte is waar het om draait bij deze 50mm en niet de degelijkheid.

Prijs en beschikbaarheid

Dit goedkope stukje Chinese optica kan interessant zijn voor EOS-M en Sony Nex-gebruikers die eens een hyperlichtsterk objectief willen proberen zonder zich een buil te vallen aan de prijs. Tenslotte leveren beide merken zoiets zelf niet op dit moment. De Kamlan is te bestellen in Sony E-mount en EOS M-mount en hij kost $ 169,99.
www.sainsonic.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips voor spetterende onderwaterfoto’s

Dromerige scherpte – Lensbaby Velvet 85mm f/1.8