in

Panasonic Lumix GX9: Volop nieuwe functies


14 februari 2018, 13:20

Panasonic heeft tijdens haar Panasonic Convention de nieuwe Panasonic Lumix DC-GX9 systeemcamera voorgesteld. De opvolger van de Panasonic DMC-GX8 heeft voor een hogere scherpte geen low-pass filter meer en biedt behalve nieuwe 4K photo-functies ook de mogelijkheid van focus bracketing.

De wezenlijke verschillen tussen de nieuwe Panasonic Lumix DMC-GX9 en de al uit 2015 stammende Panasonic Lumix DMC-GX8 zitten hem in de beeldkwaliteit en de praktische details. De Panasonic Lumix DMC-GX9 heeft de bekende MicroFourThirds 20 megapixel live mos-sensor, focus stacking en post-focus scherpstelling en ook 4K-video is weer present. De weather sealing van de Panasonic Lumix DMC-GX8 is echter verdwenen. De 80 graden kantelbare zoeker heeft meer pixels gekregen, net als het beeldscherm achterop. Dat touchscreen kan alleen niet meer alle kanten op draaien, maar kantelt maximaal 90 graden omhoog en 45 graden naar beneden.

Betere beeldkwaliteit

De opnamesnelheid van de GX9 is verlaagd van maximaal 10 bps naar 9 bps om de sluitertrillingen te reduceren voor een nog hogere beeldkwaliteit. Ook de snelste sluitertijd is omlaag gegaan en nu 1/4000 sec. in plaats van 1/8000 sec. Met de ingebouwde vijfassige stabiliser in combinatie met O.I.S. beeldstabilisatie in diverse lenzen kun je tot 6,5 stops corrigeren, wat ideaal is voor hoogwaardig telewerk. Het ontbreken van een low-pass filter verhoogt eveneens de maximale scherpte van de opnamen. Het L.Monochrome filter maakt perfecte zwartwit foto’s mogelijk.

Nieuwe 4K photo functies

4K photo heeft er volop nieuwe functies bij gekregen. Met Auto Marking kun je razendsnel een afwijkend beeld in een serie opzoeken en met Sequence Composition maak je een slow motion beeld door meerdere 4K foto’s samen te voegen. Light Composition combineert 4K beelden door de helderste pixels te kiezen en op te slaan. Zo kun je gemakkelijker foto’s maken van bijvoorbeeld vuurwerk en nachtlandschappen. Voor nog meer creatieve vrijheid zijn ook Focus Bracketing en Aperture Bracketing toegevoegd. Daarmee kunnen maximaal 999 foto’s worden gemaakt met verschillende brandpuntsafstanden en verschillende scherptedieptes. Achteraf pik je dan de beste opname uit de series.

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix DMC-GX9 is eind maart leverbaar. De prijzen beginnen bij € 899,00 voor de losse body.
Voor meer informatie kijk op de website van Panasonic

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Uitslag Zoom.nl fotowedstrijd Warmte

Panasonic Lumix TZ200: Nog meer zoom!