in

Panasonic Lumix GH5S – Cinema 4K in 60fps


9 januari 2018, 15:20

Panasonic presenteert met de Lumix GH5S “de ultieme hybride DSLM”. De camera heeft een nieuwe 10,2 megapixel sensor en is primair ontworpen voor filmers. Uiteraard kun je er ook mee fotograferen, maar de nadruk ligt op 4K video in Cinema 4K kwaliteit.

De nieuwe Panasonic Lumix GH5S mirrorless camera is speciaal ontwikkeld met professionele filmers in het achterhoofd. De 10,2 megapixels van deze MicroFourThirds sensor lijken niet zo spectaculair, maar het betreft hier een multi-aspect-sensor, wat betekent dat het niet uitmaakt welke beeldverhoudingen (4:3, 17:9, 16:9 of 3:2) je instelt.

Dankzij de ‘True Multi Aspect Ratio’ functie blijft altijd dezelfde diagonale beeldhoek behouden bij alle beeldverhoudingen. Hierdoor kun je gemakkelijk wisselen tussen verschillende beeldverhoudingen zonder dat je beeld opeens verspringt qua beeldhoek.

Video in Cinema 4K

Volgens Panasonic is de GH5S de eerste camera ter wereld die 4K 60p/50p video-opnames in Cinema 4K (4096×2160) kwaliteit mogelijk maakt. Daarnaast zorgt het relatief lage aantal pixels voor een hogere gevoeligheid, waardoor je zelfs bij 51.200 ISO nog perfect bruikbare beelden kunt schieten, ook als fotograaf.

De nieuwe Dual Native ISO-technologie onderdrukt storende ruis bovendien volledig, waardoor je uiteindelijk kunt boosten naar 204.800 ISO indien gewenst. Panasonic lijkt hiermee af te stappen van de race naar steeds meer pixels en heeft puur gefocust op beeldkwaliteit.

Time code

De LUMIX GH5S is net als professionele camcorders compatible met Time Code IN/OUT. Dat stel je in via de flitsaansluiting en de meegeleverde kabel met BNC-aansluiting. De LUMIX GH5S kan daarbij als tijdcodegenerator worden gebruikt voor andere GH5S-camera’s en professionele camcorders. Ideaal voor het serieuze montagewerk!

Ook is er geen tijdslimiet meer aanwezig voor het opnemen van Full HD- en 4K-video’s, de camera filmt net zolang tot de SD-kaart vol is, of de accu leeg.

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix GH5S is spatwater- en stofdicht en vorstbestendig tot -10 graden Celsius. De LUMIX GH5S is leverbaar vanaf eind januari voor een adviesprijs van € 2.499,00 (alleen de body).
www.panasonic.com/nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSS – Compacte alleskunner

Nikon AF-S Nikkor 180-400mm f/4 E – Ingebouwde teleconverter