in

Panasonic Lumix G9 Preview video – Dé camera voor de natuur- en sportfotografie?


8 januari 2018, 10:39

Onlangs introduceerde Panasonic de nieuwe Lumix G9, een camera helemaal gericht op fotografie (in tegenstelling tot de hybride GH-modellen). In deze Panasonic Lumix G9 preview video zie je de eerste beelden van de camera en spreken we Yosuke Yamane, hoofd van Panasonic. In dit artikel lees je ook onze eerste bevindingen.

De eerder aangekondigde Panasonic Lumix GH5 is vooral geliefd bij een hybride publiek van videografen en fotografen. De videofuncties wegen zelfs iets zwaarder dan de fotofuncties in de camera.

Panasonic Lumix G9

Tijd dus volgens Panasonic voor een échte fotocamera, die ontzettend veel handige features op fotografiegebied te bieden heeft. Denk aan 60 beelden per seconde in raw-formaat, tot 6,5 stops ingebouwde en optische stabilisatie en een LCD-display bovenop.

In de onderstaande video zie je de eerste foto’s die we maakten met de Panasonic Lumix G9, inclusief een kort interview met directeur Yosuke Yamane.

Lees meer over de Panasonic Lumix G9 op Zoom.nl of op de website van Panasonic.

Eerste indruk

Zoals je in de bovenstaande video kunt bekijken, hebben we inmiddels de eerste foto’s met het toestel kunnen maken. We zijn positief verrast door de camera: de grip is erg fijn en voelt heel degelijk aan.

De verbeterde autofocus werkt inderdaad heel snel, zeker in combinatie met de nieuwe 200mm f2.8; binnen een fractie van een seconde (volgens Panasonic 0.04 sec.) is alles scherp. Dit hebben we echter alleen nog kunnen testen bij veel licht; we zijn benieuwd hoe de camera zich bij weinig licht gedraagt.

Tot slot is er een overdaad aan functies aanwezig, zoals 4K- en 6K-fotofunctie, Post Focus, hoge resolutie-modus en veel handmatig in te stellen opties. Hiermee biedt de camera vooral ook veel waar voor je geld; met 1699,- euro is hij erg scherp geprijsd ten opzichte van de concurrentie.

Lees onze volledige Panasonic Lumix G9 review in Zoom.nl 3.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Actief het histogram gebruiken | Lightroom Quick Tip

Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSS – Compacte alleskunner