in

Panasonic lanceert nieuwe Lumix G9 & 200MM F2.8 Leica DG Elmarit lens8 november 2017, 10:01

Panasonic kondigt hun nieuwste DSLM-camera aan: de Lumix G9. De Lumix G9 is meer gericht op fotografie dan videografie. De camera beschikt over een sensor van 20,3 megapixels, welke in combinatie met de Venus-processor, veel details, weinig ruis en mooie kleuren en helderheid op moet leveren. Niet alleen introduceert Panasonic de nieuwe Lumix G9, ook de nieuwe telelens met vaste brandpuntsafstand wordt aangekondigd: de Leica DG Elmarit 200MM F2.8 / Power O.I.S.

Panasonic Lumix G9

Naast de 20,3-megapixel Digital Live MOS-sensor, levert de High Resolution modus in de camera 80-megapixel equivalente beelden in zowel JPEG als RAW. Volgens Panasonic zou dit geschikt moeten zijn voor zowel landschaps- als macrofotografie. Deze modus combineert 8 beelden die gelijktijdig worden vastgelegd terwijl de sensor zich verplaatst. Een statief wordt in deze modus wel aangeraden. Het ingebouwde beeldstabilisatiesysteem van de G9 is verbeterd en biedt 6,5 stops stabilisatie.

De camera beschikt eveneens over snelle en verbeterde AF trackingprestaties en een scherpstelsnelheid van 0,04 seconden, wat door Panasonic als snelste binnen de branche wordt verklaard. De framesnelheid van de G9 ligt op 20 fps en is mogelijk bij volledige resolutie en continue autofocus (AF-C). Wanneer er gebruik wordt gemaakt van AF-S, dan is er een burstsnelheid mogelijk van 60 fps. De camera beschikt over de functies 6K Photo (30 fps) en 4K Photo (60 fps), waardoor gebruikers naast de standaard opnamemodus de mogelijkheid hebben om de meest geschikte burstopnamemodus te kiezen. De Live View Finder (LVF) van de G9 biedt een vergrotingsfactor van 0,83x (equivalent van 35mm-camera).

Aan de achterkant van de camera bevindt zich een vrij kantelbaar, 3-inch LCD touchscreen met een beeldverhouding van 3:2. De Lumix G9 is spatwater- en stofdicht en is vorstbestendig tot -10 graden Celcius. Zowel via Bluetooth als Wi-Fi is verbinden mogelijk met de camera en heeft het twee SD-geheugenkaartsleuven.

Leica DG Elmarit 200mm f/2.8 Power OIS Lens

De Leica DG Elmarit 200mm f/2.8 Power OIS Lens is een ultra telelens met grote diameter en vaste brandpuntsafstand. De lens wordt door Panasonic als een geschikte opnamepartner voor de G9 gepositioneerd. De Leica lens wordt geleverd samen met een 1,4x teleconverter (DMW-TC14), waarmee de brandpuntafstand kan worden vergroot tot 560MM (equivalent van 35mm-camera).

Het lichtsterke diafragma van f/2.8 zal in staat moeten zijn om snel bewegende onderwerpen vast te leggen, waarbij er genoeg licht wordt doorgelaten voor een korte sluitertijd. Voor fotografen die graag uit de hand fotograferen, biedt de Power O.I.S. (Optical Image Stabilizer) compensatie tegen trillingsonscherpte. Het ontwerp van de lens bestaat uit 15 elementen in 13 groepen, waardoor contrastrijke beelden met een hoge resolutie en minimale vertekening en chromatische aberratie mogelijk zouden zijn.

De lens is net als de Lumix G9 spatwater- en stofdicht en vorstbestendig tot -10 graden Celcius.

Beschikbaarheid en prijs

De Panasonic Lumix G9 en de Leica DG Elmarit 200mm F2.8 Power OIS lens zullen verkrijgbaar zijn in de volgende modellen:

• Lumix DC_G9EG-K (body only): € 1.699,-
• LUMIX DC-G9LEG-K (body + H-ES12060E – LEICA 12-60mm): € 2.299,-
• H-ES200E – LEICA DG ELMARIT 200mm f/2.8 Power OIS: € 2.999,-

De Panasonic Lumix G9 wordt begin januari 2018 verwacht en de Leica DG Elmarit 200mm F2.8 Power OIS lens wordt medio januari 2018 verwacht.

Bekijk hier het aanbod van de Lumix G9 & Leica DG Elmarit lens:

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Wat zit er in de tas van Leonie van der Locht – Huijbers

Wacom creëer 3D binnen handbereik: de Pro Pen 3D