in

Oudere versies Lightroom en Photoshop vanaf nu verboden | Belangrijke update!


15 mei 2019, 16:07

Adobe heeft aangegeven dat het gebruik van bepaalde oudere versies van Lightroom Classic CC en Photoshop CC voortaan niet meer mag via de Creative Cloud. Daarmee is de gebruikerslicentie niet meer actief en mag je er van Adobe niet meer mee werken. Het bedrijf waarschuwt zelfs voor eventuele rechtszaken die hieruit kunnen volgen.

Tot voor kort was het mogelijk om via de Creative Cloud-app oudere versies van zowel Lightroom als Photoshop te installeren en te gebruiken. Dat is sinds kort niet meer mogelijk, maar Adobe voegt daar nu een opmerkelijke aankondiging aan toe: het gebruik van sommige oudere CC-versies van Adobe Photoshop en Lightroom zou niet meer zijn toegestaan, zo schrijft Petapixel. (‘unauthorized products‘)

Het zou gaan om de volgende versies:
Lightroom Classic CC 6, CC 5 en CC 4, Photoshop CC 18.1.1.6 en eerder, CC 17, CC16, CC 15, CC14, 13.

Waarschuwing van Adobe

Sommige fotografen kregen zelfs een waarschuwing van Adobe via de mail, waarin verteld werd dat er mogelijk rechtszaken kunnen komen vanuit ‘derde partijen’ als ze de verouderde software blijven gebruiken.

Het is onduidelijk of Adobe zich hiermee ook richt op gebruikers die het pakket buiten de Creative Cloud om hebben gekocht; daar zijn nog geen uitspraken over bekend. Het lijkt er vooralsnog op dat het alleen om oudere CC-versies gaat van Photoshop en Lightroom Classic.

Het was al een tijdje niet meer mogelijk om via de Creative Cloud sommige oudere versies te installeren van Lightroom en Photoshop.

Hebben jullie hier meer over gehoord of misschien zelfs een e-mail van Adobe ontvangen? Laat het ons weten! Zodra er meer informatie bekend is zullen we dit artikel updaten.

Update: we hebben Adobe om een reactie gevraagd. Zodra we daarvan horen, zullen we hier een update plaatsen.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De Nokia 9 PureView getest op locatie

5 creatieve manieren om met sluitertijd te spelen