in

Onmisbare apparatuur voor in je vakantie backpack29 juli 2017, 10:00

Wanneer je op reis gaat neem je uiteraard je camera mee. Toch zijn er, naast alleen je camera, andere dingen waar je aan moet denken om mee te nemen op reis. Waar moet je aan denken?

Je kunt ook overdrijven met het meenemen van camera-apparatuur en spullen. Je moet natuurlijk ook weer niet te veel meenemen aan kilo’s wanneer je op reis gaat. Als fotograaf heb je, naast je camera, een aantal basis-accessoires nodig!

Dian-Prins

Favoriete body en lenzen
Op reis is het handig je te beperken tot je favoriete camerabody en lenzen. Het meenemen van al je objectieven zorgt voor veel bagage en dit moet je vermijden. Ga bij jezelf na welke objectieven je het meest gebruikt en neem deze mee.

Bramphotography

Oplader/Accu of batterij
Zorg ervoor dat je altijd extra accu’s of batterijen (en je oplader) meeneemt, want met een lege accu of batterij komen te zitten op het moment van fotograferen, is natuurlijk de grootste tegenvaller en kan makkelijk worden voorkomen. Denk hierbij ook aan een wereldstekker, gezien jouw accu-oplader overal in elk stopcontact moet kunnen!

Bovenbrucx

Geheugenkaarten
Op vakantie is het vaak zo dat je wat meer foto’s schiet dan gebruikelijk, want je bent dan ook in een hele onbekende omgeving waar je straks weer weggaat. Het is dan verstandig om extra geheugen mee te nemen, ook onderweg. Het kan zomaar voorkomen dat je geheugen vol is onder het fotograferen, dus neem extra geheugenkaartjes mee van klein formaat. Er zijn handige houders voor meerdere geheugenkaarten.

Rexabe

Filters
Het land waar je naartoe gaat kan erg zonnig zijn en dit kan bij het fotograferen nogal een uitdaging zijn. Het is handig om een polarisatiefilter bij je te hebben voor op je camera. Dit filter neemt reflecties in bijvoorbeeld water weg en zorgt ervoor dat de lucht die je fotografeert minder wit uitslaat. Naast zo’n filter is een zonneklep op je camera ook nooit overbodig.

Hansmalestein


Camerariem

Stel je voor, je loopt dicht bij water of misschien naast een diepe klif. Je wilt, naast het risico zelf te kunnen vallen of nat te worden, natuurlijk vermijden dat je camera naar beneden valt of nat wordt. Zorg ervoor dat je een goede, stevige riem hebt bevestigd aan je camera en wikkel deze om je arm wanneer je fotografeert. Ben je even niet aan het fotograferen? Zorg er ook dan voor dat je de camerariem goed om je heen hangt of wikkelt.

Mauriliers

Bescherming
Ga je naar een land waar toevallig op dat moment het regenseizoen aan de gang is? Bescherm je camera dan door een regenhoes mee te nemen. Ook kan het slim zijn om de lens die je meeneemt te beschermen door er een UV-filter op te plaatsen. Hierdoor voorkom je dat er stof, zand, water of ander vuil direct op de lens van je objectief komt.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De leukste daguitstapjes om je camera mee te nemen

Tips voor een lifestyleshoot met kinderen