in

Nu ook voor Nikon – Samyang AF 14mm F2.85 september 2018, 11:15

Samyang presenteert haar eerste autofocus objectief voor Nikon: de Samyang AF 14mm F2.8 Nikon F. Deze ultragroothoek is geschikt voor fullframe FX-camera’s en Samyang belooft professionele kwaliteit.

Het objectief weegt slechts 484 gram, is weersbestendig en heeft zeven afgeronde diafragmabladen om een mooie bokeh te verkrijgen, iets wat bij een groothoek soms lastig is. Echt een objectief dat in de tas van iedere landschaps- en/of architectuurfotograaf thuishoort.

Professionele beeldkwaliteit

Qua optische constructie is de Samyang AF 14mm voor Nikon vergelijkbaar met de Canon-variant. Om een professionele beeldkwaliteit te garanderen is de nieuwe AF 14mm F2.8 Nikon F opgebouwd uit 15 elementen in 10 groepen. Twee asferische elementen voorkomen vertekening en maar liefst vier HR-elementen én een ED-element zorgen voor een natuurlijke kleurenweergave en gaan chromatische aberraties tegen. De minimale scherpstelafstand is slechts 20 centimeter.

Prijs en beschikbaarheid

Ondanks de indrukwekkende specificaties valt de prijs mee. De Samyang AF 14mm F2.8 voor Nikon F is te koop voor € 789,99.
www.samyangbenelux.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres
spin macro

Nieuw: Cursus Macrofotografie op Zoom Academy

Lichtsterkte voor portretten – Samyang 85mm F1.8