in

Nu in de winkel: Zoom 09 van 2018 + making of van de cover18 september 2018, 13:16

Bij het zoeken naar de ultieme foto voor het thema ‘Dieren dicht bij huis’ van Zoom 09 kwamen we als redactie al snel uit op de foto van dit ree. We vroegen aan de fotograaf Rob Gipman hoe hij dit dier zo mooi kon vastleggen.

Rob Gipman: “Onderweg naar een plek waar haviken zouden broeden, kwam ik langs een korenveld waarin dit jaarling ree stond te grazen. Dit ree keek een mij een tijdje aan en ging vervolgens rustig door met eten zoeken tussen het koren. Snel mijn camera gepakt, die de 420 mm er al op had zitten. Telkens als dit ree eten ging zoeken, zette ik een paar stappen dichterbij. Het ree keek een aantal keer op en keek me dan aan, maar ging door met eten zoeken. Ondertussen wat foto’s gemaakt natuurlijk. Al snel stond ik op nog geen paar meter van dit ree. Ik bleef staan en wachtte af wat dit ree zou doen. Kennelijk was ik geen probleem voor dit dier, dus kon ik meerdere close-ups maken en wachten tot de ondergaande zon een mooie lijn over het koren naar het ree trok. Tot slot vond ik het genoeg (ik hoorde een havik-jong) en draaide me om en liep terug naar mijn fiets. Het ree bleef gewoon doorgaan met eten zoeken toen ik wegreed.”

Rob Gipman is al jaren actief op Zoom.nl, bekijk zijn profiel op http://gipukan.zoom.nl en nog meer beelden op zijn eigen site www.rgphoto.nl.

Bekijk hieronder een preview van de nieuwste editie van Zoom.nl:

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nieuw in de lucht – DJI Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom

Goed prijskwaliteitkaartje – Canon EOS 4000d