in

Nikon Z 30

Nikon introduceert met de splinternieuwe Z 30 een compacte DX systeemcamera die volledig gericht is op vloggers, hoewel je er uiteraard ook gewoon mee kunt fotograferen.

De nieuwe Z 30 is een DX-camera en heeft dus een APS-C sensor. Die cmos-sensor heeft 20,9 effectieve megapixels en kan 4K video opnemen of HD 1080 films produceren. Het gehele Nikon Z objectievenarsenaal is bruikbaar op de Z 30 en met de los leverbare FTZ II-adapter kun je ook klassieke Nikkors gebruiken.

Vloggers als doelgroep

“Van unboxing-video’s tot recepten en van reizen tot portretten, met de Z 30 maak je eenvoudig levendige, professioneel uitziende vlogs met hoge scherpte, een mooie dieptewerking en helder geluid”, kondigt Nikon in het persbericht aan. Daarmee is direct de primaire doelgroep duidelijk: vloggers. Die kunnen tot 125 minuten ononderbroken filmopnamen maken in Full HD/24p/25p of tot 35 minuten in 4K UHD. Tijdens de opnamen is fulltime autofocus beschikbaar en Nikon’s elektronische vibratiereductie zorgt ervoor dat je beelden mooi stabiel blijven. De Z 30 gebruikt de volledige breedte van de sensor en de geluidskwaliteit is volgens Nikon uitstekend door de ingebouwde stereomicrofoon. Externe microfoons kunnen uiteraard ook gemakkelijk aangekoppeld worden.  

Gemakkelijk opnemen

Dankzij de draai- en kantelbare monitor met touchscreen kun je gemakkelijk uit elke hoek opnamen maken en door de diepe handgreep ligt de camera altijd goed in de hand. De Z 30 beschikt over een arsenaal aan geavanceerde automatische functies voor maximale creatieve controle, waaronder 20 ingebouwde, aanpasbare filters. Uiteraard is oog- en dierdetectie AF eveneens aanwezig voor zowel foto’s als video’s en wie fotografeert kan tot 11 bps opnemen. Met Bluetooth en Wi-Fi kun je bijna overal verbinding maken om via de Nikon-app SnapBridge foto’s en video’s over te zetten naar een smartphone of tablet. Nikon heeft verschillende optionele accessoires leverbaar, zoals een SmallRig Tripod met bedieningsknoppen en een SmalRig Windmuff.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikon Z30 is leverbaar vanaf midden juli voor € 799,-. Koop je hem met een 16-50mm objectief dan is de prijs € 959,-, en een complete Z 30 Vlogger kit inclusief objectief + ML-L7+ SmallRig Tripod + SmalRig Windmuff kost € 999,-

www.Nikon.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Gezocht: de mooiste fotolocaties van Italië

Nikkor Z 400mm f/4.5 VR S